Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un vehicle de la Guàrdia Urbana de Barcelona

La sorpresa de la policia en entrar en un local tancat amb clau a Barcelona

La festa il·legal no respectava ni les normes sanitàries ni la normativa de seguretat obligatòria per a l'establiment | El dia abans, dissabte, es va desmantellar una altra festa que aplegava 59 persones

Les notícies de festes il·legals, aglomeracions i actes violents a Barcelona estan corrent com la pólvora les últimes setmanes. Algunes de les més sonades han estat les referents als desallotjaments dels carrers de Gràcia de matinada en acabat de les festes del barri, que van culminar el passat cap de setmana. Precisament, el dissabte, segons va explicar aquest dilluns la Guàrdia Urbana, es va celebrar una festa il·legal en un local que no respectava ni les normes sanitàries ni la normativa de seguretat obligatòria per a qualsevol local.

El local multiplicava per set l'aforament màxim permès

La festa, segons el 'TOT Barcelona', se celebrava a un local de Ciutat Vella, en què es concentraven 72 persones que no respectaven les mesures de prevenció dels contagis de la Covid-19. A més, les sortides de l'establiment estaven totes tancades amb clau per tal d'evitar ser descoberts, ja que els propietaris incomplien la limitació de l'aforament establerta en el marc de la normativa contra la Covid.

El local tan sols podia acollir deu persones i multiplicava per set l'afluència màxima. Els assistents a la festa, a més, s'enfrontaven al risc de quedar atrapats en qualsevol cas d'emergència. Per tot plegat, els agents de la Guàrdia Urbana van interposar un total de 144 denúncies per incomplir les mesures sanitàries. 

Els Mossos i la Guàrdia Urbana desmantellen una altra festa al barri Gòtic

El dia anterior, dissabte, un dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la mateixa Guàrdia Urbana de Barcelona va desmantellar una altra festa nocturna en un bar del barri Gòtic, en què en aquest cas s'aplegaven 59 persones. Com en el cas de la festa a Ciutat Vella, ni es respectava l'aforament de deu persones ni tampoc les normes de seguretat i contenció del virus. Els Mossos van aixecar gairebé un centenar d'actes per incomplir aquestes mesures, i una altra al local per infraccions.

Davant la negativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'avalar el toc de queda plantejat inicialment per a 148 municipis i, posteriorment, per a 62, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que concentraria més efectius policials durant les nits. Entre les dues i les sis de la matinada, els últims dies hi ha hagut més vigilància als carrers de Barcelona i a les zones on més afluència de persones hi ha durant les nits.