La Guàrdia Urbana vigila que el desallotjament de la platja de la Barceloneta

La decisió immediata de Barcelona després d'aixecar-se el toc de queda: més policia

L'Ajuntament concentrarà més policia entre les dues i les sis de la matinada

Les reaccions a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de no avalar el nou toc de queda plantejat per a 148 municipis ha tingut reaccions immediates des de tots els sectors. Mentre que el Govern ha criticat que els jutges fan d'epidemiòlegs i ha reclamat alternatives, la patronal de l'oci nocturn ha exigit que s'escolti la seva proposta d'obrir més enllà de dos quarts d'una de la matinada.

No obstant això, cap d'aquestes reaccions ha estat, de moment, efectiva en termes pràctics. La que sí que ho ha estat, ha estat la de l'Ajuntament de Barcelona, on el confinament nocturn quedarà inesperadament suspès a partir d'aquest divendres. El consistori barceloní ajustarà els dispositius policials a l'aixecament del toc de queda a la ciutat.

L'Ajuntament concentrarà més policia entre les dues i les sis de la matinada

Aquest anunci significa que es concentraran més efectius a partir de les dues de la matinada i fins les sis del matí, per així evitar aglomeracions i situacions de tensió. De fet, aquesta matinada s'ha produït un d'aquests casos, amb el toc de queda encara vigent. La Guàrdia Urbana i els Mossoshan hagut de desallotjar 1.300 persones al barri de Gràcia, en acabat d'una altra nit de festa major.

Sigui com sigui, la decisió l'han fet pública el tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l'intendent major Pedro Velázquez. Batlle ha mostrat cert punt d'acord amb l'argumentació del TSJC, tot admetent que si bé basaven la petició de mantenir el toc de queda en criteris sanitaris, en la situació actual era més dificultós justificar-ne la continuïtat des del punt de vista sanitari.

Albert Batlle apel·la al civisme

El tinent d'alcaldia de Seguretat ha apel·lat al civisme de la població quan s'aixequi el toc de queda, aquest divendres. Precisament, divendres encara se celebren les festes de Gràcia, que acaben el dissabte 21. Caldrà esperar que no es repeteixin escenes com la d'aquesta matinada, en què d'entre un grup de 500 persones algunes han llençat objectes al dipositiu policial. No hi ha hagut detinguts, però sí denunciats.