Furgó de la Policia Nacional a Badalona

Treballadors de l'Ajuntament de Barcelona alerten els manters de les operacions policials

La policia les va poder identificar i va dir que eren treballadores dels serveis socials del consistori | L'Ajuntament de Barcelona encara no ha obert una investigació per aclarir els fets

 

La Guàrdia Urbana intenta acabar amb el top manta lluitant contra moltes coses: algunes d'internes com la poca ajuda institucional per part de l'Ajuntament d'Ada Colau i d'externes com els mateixos venedors ambulants que alguns cops reben els agents amb violència. Però poc es pensaven que també haurien de lluitar contra filtracions des de l'Ajuntament de Barcelona. Tal com ha publicat en exclusiva 'El País', dues educadores socials de l'Ajuntament de Barcelona van evitar un operatiu de la policia de la ciutat i dels Mossos d'Esquadra la setmana passada.

Segons ha avançat la periodista Rebeca Carranco, els agents estaven a punt d'iniciar l'operatiu policial contra els manters quan van veure que dues dones s'acostaven als venedors il·legals del top manta i aquests recollien la mercaderia de manera ràpida i marxaven de la zona.

Els manters van ser avisats de l'actuació policial

Els manters tenien les paradetes muntades a la part de baix de la Rambla, a tocar de Colom. La policia va haver de desmuntar l'operatiu i marxar del lloc dels fets, sense poder identificar cap dels venedors ni intervenir material falsificat. El que sí que van poder fer va ser identificar a les dues dones que havien avisat als manters i aquestes es van acreditar com treballadors socials de l'Ajuntament de Barcelona.

Les dues dones van acceptar que havien estat a la zona de Colom parlant amb els manters i van explicar que entre les seves funcions al departament de Serveis Socials és tractar amb les persones que es dediquen a la venda ambulant il·legal. Des del consistori no s'ha obert encara una investigació interna per aclarir si les dones van actuar per frustrar l'operació policial de la setmana passada i quines intencions tenien les dues dones. Tampoc ha transcendit si des de la Guàrdia Urbana o els Mossos d'Esquadra s'imputarà a les dues educadores socials el delicte d'obstrucció a la justícia per haver impedit l'actuació de la policia.

Acció contra el top manta tot i les reticències del consistori

De manera conjunta, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra fa una setmana que han intensificat la lluita contra el top manta a la zona de plaça de Catalunya. S'han fet diversos operatius que han servit per intervenir diversos productes falsificats però els top manta tornen cada dia a les zones de pas del subsòl de la ciutat, als intercanviadors de Renfe, Metro i Ferrocarrils.  Des de sindicats de la policia de la ciutat es lamenta que per instruccions polítiques no es dediqui més esforços a lluitar contra el top manta, un fet que no només afecta la propietat industrial i és una competència deslleial amb els comerciants de la zona sinó que també implica problemes d'ordre públic.