Anna i Olivia i el vaixell Ángeles Alvariño

Què va passar amb Anna i Olivia: les últimes hores de Tomás Gimeno amb les seves filles

Creuen que primer les va drogar, després les va matar i va enfonsar els seus cossos al mar abans de suïcidar

El vaixell Ángeles Alvariño va trobar ahir el cadàver d'Olivia, la més gran de les germanes que havien desaparegut a Tenerife. Segueixen les tasques de rastreig per trobar a Anna, la menor, i a Tomàs, el pare i presumpte assassí de les nenes.

Amb la troballa del cos d'Olivia, la policia comença a reconstruir les últimes hores de Tomás Gimeno amb les seves filles. Es confirma que va llastrar els cossos ficats en bosses i lligats a l'àncora. Creuen que després es va tirar ell, amb un cinturó de plom.

Fa dues setmanes que el vaixell oceanogràfic Ángeles Alvariño rastreja el fons del mar a la recerca de les nenes. La policia treballava amb la hipòtesi de l'assassinat i el suïcidi des del principi. Anteriorment, havien rastrejat l'habitatge del pare segrestador.

Amb tots els indicis a la mà, la policia creu que Tomás va matar les seves filles sense deixar rastre de sang. No van trobar restes orgàniques ni a la llanxa, ni al cotxe, ni a la casa del pare. Però creuen saber com van ser les últimes hores de Tomás amb les seves filles.

Les hauria drogat abans de matar-les

Tomás va estar amb Anna i Olivia la tarda del 27 d'abril, el dia que van desaparèixer. Les va portar a casa de Candelaria (Tenerife) després de recollir-les de casa dels avis. Allà, la policia va estar buscant pistes amb dos gossos rastrejadors, Junco i Bill.

Van trobar diversos blísters de medicaments, que estaven a mitges. Creuen que va poder utilitzar aquests calmants i relaxants musculars per dormir a les nenes abans de matar-les, probablement per asfíxia. Després les va ficar en dues bosses tipus farcells i les va ficar al cotxe.

A continuació va anar al port de Marina Tenerife, on va ser captat per les càmeres de seguretat. Se'l veu carregant els embalums a la seva llanxa i salpant. Dues hores després torna a terra ferma sense els paquets.

Tomás va enfonsar els cossos d'Anna i Olivia ficats en bosses i lligats a l'àncora de la seva embarcació en aquesta primera sortida. Eren les 21.30 de la nit, i va tornar a terra ferma per carregar el mòbil i enviar alguns missatges de comiat.

Un d'ells a Beatriz Zimmermann, mare de les nenes i exparella de Tomás : «No tornaràs a veure a les nenes». També va enviar missatges de comiat als seus pares i alguns dels seus amics. Després va tornar a la seva embarcació, per salpar de nou.

Les va enfonsar al mar i després es va suïcidar

En la seva primera incursió va carregar 6 embalums a la llanxa. Dos serien els farcells on anaven els cossos de les nenes. Els altres serien els llastos per enfonsar els cossos al fons del mar, com l'ampolla d'oxigen i el cinturó de plom.

A les imatges captades per les càmeres de seguretat del port no apareixen les nenes en cap moment. El vigilant del port assegura que tampoc les va veure. Tot això feia pensar en un fatal desenllaç des del principi.

Queda per descobrir l'última part del pla de Tomás Gimeno. La policia treballa amb la hipòtesi que en la seva segona incursió es va suïcidar. Ho hauria fet en el mateix punt on va enfonsar a les seves filles, i amb un cinturó de plom ajustat al seu cos.

Això explicaria per què el seu telèfon mòbil va deixar de funcionar just en el lloc on s'ha trobat el cos d'Olivia. El seu cadàver va aparèixer a mil metres de profunditat, a la zona delimitada segons l'últim senyal telefònica rebuda.

El seu cos va ser trobat dins d'una bossa lligada a l'àncora. Al costat hi havia una altra bossa oberta i buida. El cadàver va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense per practicar-li l'autòpsia. Això determinarà si, tal com creuen els investigadors, va ser drogada abans de morir.

Mentrestant, segueixen les tasques de recerca del bebè d'un any, Anna. També el de Tomás Gimeno, l'última de les peces del puzle que falten per encaixar. En la seva embarcació hi havia també un rotllo de cinta americana que utilitzava per embalar o lligar.

S'havia lesionat setmanes abans

Tomás Gimeno tenia una personalitat turmentada, era impulsiu i no havia acceptat la separació de la seva dona. Beatriz havia començat la relació amb un altre home bastant més gran. Hi havia deixat clar que no permetria que les seves filles creixessin «amb aquest vell».

La gelosia cap a la nova parella de Beatriz hauria estat el detonant de la macabra decisió de Tomás. Mesos abans havia enviat missatges premonitoris a la seva exparella. «Que fàcil és perdre el control de les teves filles», va dir en un d'ells.

Dos mesos abans de segrestar a les seves filles, Tomás havia tingut un accident mentre practicava motocròs. Es va lesionar la clavícula i diverses costelles. Això explicaria que tingués en la seva possessió els calmants amb què suposadament va drogar a les seves filles.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.