torredembarra

La Fiscalia redueix de 3 a 2 anys la petició de pena per Daniel Masagué pel cas de les guinguetes

El ministeri Públic també ha reduït la petició de pena per l'exregidor Pere Font però manté els dos anys de presó per l'empresari Gerard Montserrat

El cas de les guinguetes, una de les nombroses peces que conformen el cas de presumpta corrupció política més important de l'àrea metropolitana de Tarragona, el cas Torredembarra, està a un pas de quedar vist per a sentència. Aquest divendres, 17 de gener, les parts personades han presentat el seu escrit de conclusions. La Fiscalia ha reduït la petició de pena de tres a dos anys per l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué. 

Així mateix, el ministeri Públic ha reduït, també, la petició per l'exregidor torrenc, Pere Font, però ha mantingut els dos anys de presó per l'empresari presumptament beneficiat, Gerard Montserrat, antic cap local de Convergència a Torredembarra. El cas de les guinguetes consistia en l'atorgament, presumptament irregular, de les llicències per obrir uns establiments a la platja de la Paella. El judici, que va començar el dijous 9 de gener, ha servit perquè Masagué reivindiqui la seva tasca de govern i asseguri que «el cas Torredembarra és una persecució»

El cas Torredembarra, una macrocausa

El cas Torredembarra està format per 8 peces.  Les guinguetes ha sigut la primera causa que ha arribat a judici cinc anys i mig després de l'espectacular operació policial, amb entrada a l'Ajuntament de Torredembarra inclosa, que ha quedat a la memòria de tots els torrencs i torrenques. 

Ara per ara la majoria de peces, que van des de l'alteració d'oposicions fins al cobrament de comissions, estan llestes per ser jutjades. Tanmateix, la peça 8 encara es manté sota secret de sumari.