Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra celebra dissabte onze anys

S'han previst diverses activitats durant el matí

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra està d'aniversari. L'equipament celebrarà aquest dissabte, 16 de març, els seus onze anys d'existència amb un programa matinal d’activitats que tindran com a protagonista el nou jardí de l'espai, del qual gaudirà ara la biblioteca torrenca després d'haver-se inspirat en models que es poden trobar a Europa, als Estats Units i també a Catalunya.

La Torre compta amb molts mesos de bon temps que es poden aprofitar per llegir al jardí, estudiar o conversar, entre d'altres activitats. D’aquesta manera, la biblioteca es reivindica com un espai de convivència, també a l’aire lliure.

Les activitats de l'onzè aniversari de la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra

Dissabte, doncs, l'onzè aniversari de la Biblioteca es farà al jardí amb un programa d’activitats previst que és el següent:

10.30 hores: «Les retortes Llovet»: Explicació del patrimoni industrial amb Lluís Català, Emilio Giráldez i Joan Esteve

Les retortes eren el producte estrella dels refractaris de Cal Llovet. Es tracta d’un vas semicilíndric d’argila refractària que s’utilitzava en les fàbriques de gas ciutat. Lluís Català, que ha elaborat un estudi sobre patrimoni industrial de Torredembarra, i Emilio Giráldez i Joan Esteve, que van ser treballadors dels refractaris de Cal Llovet, seran els encarregats de presentar una part del llegat industrial que es conserva a la mateixa biblioteca. De fet, en el nou jardí es podran veure alguns exemplars de retortes, acompanyades d’un plafó explicatiu.

11.00 hores: Plantada popular amb l’Associació Mediambiental La Sínia i voluntaris

Aquesta activitat es du a terme dins del programa d’educació ambiental de la Regidoria de Sostenibilitat. Consistirà en la plantació de la bardissa que delimitarà l’espai de jardí de la biblioteca, on hi haurà també taules, bancs, papereres i cadires per als usuaris que hauran d’accedir per la sala jove de la biblioteca. Posteriorment, el 21 de març es farà una plantada d’herbes aromàtiques amb alumnes de secundària, també de la mà de la Regidoria de Sostenibilitat, dins dels actes organitzats amb motiu de la Festa de l’Arbre que tenen lloc al mes de març.

12.00 hores: Contacontes infantil

L'activitat anirà a càrrec de la torrenca Imma Pujol, bibliotecària de la sala infantil de Tarragona i narradora.

També et pot interessar