Les comportes que s'han posat sota el passeig marítim.

El Vendrell garanteix que l'estació de bombament de Sant Salvador ja funciona per treure l'aigua de pluja

Queda pendent comprovar que la infraestructura serveixi quan hi ha temporals de mar

La regidora de Platges de l'Ajuntament del Vendrell, Bàrbara Peris, ha assegurat que l'estació de bombament de Sant Salvador ja funciona. Durant les pluges de la setmana passada, l'estació es va activar per treure l'aigua que havia inundat la plaça de Sant Salvador. «En menys de deu minuts es va poder buidar tota l'aigua de la plaça», ha asseverat Peris.

Aquesta va ser la primera vegada que l'estació funcionava en una situació real d'inundació de la plaça. Han hagut de passar catorze anys, ja que la infraestructura es va construir el 2007, dins de les obres del passeig de Joan Reventós. El que queda ara pendent és veure si també funciona quan l'aigua prové del mar, com passa en els temporals.

Diverses millores

La posada en funcionament ha estat possible després de diversos treballs fets l'últim any. Costes de l'Estat va fer dues revisions per comprovar l'estat de la infraestructura, que van desembocar en un informe que es va fer arribar al consistori. Allà s'hi detallaven les mancances que tenia i les causes per les quals l'estació no havia funcionat mai.

Una de les principals era que no hi arribava el fluid elèctric, cosa que l'Ajuntament s'ha encarregat de resoldre. També s'ha hagut d'instal·lar un control remot que serveix per activar l'estació quan s'inunda la zona. Per últim, s'han posat unes comportes al pas subterrani que serveixen per barrar el pas de l'aigua del mar cap a la plaça.  

«Un dels problemes que hem trobat és que les bombes funcionen amb massa potència. Això provoca que l'aigua que s'expulsa cap al mar acaba tornant a la plaça», ha explicat la regidora. Aquestes comportes han d'evitar que això passi.

La incògnita amb els temporals de mar

Però ara cal comprovar que les comportes funcionin, i per això caldrà esperar al pròxim temporal de mar. En el que hi va haver fa dues setmanes, la infraestructura encara no estava activa. Peris ha assegurat que les canonades i els embornals funcionen, així com tres de les cinc bombes.

La regidora afirma que no té cap constància que hi hagi algun vici ocult, tal com apuntaven des del grup de Primàries. L'estació de bombament es va fer el 2007 i va tenir un cost per l'Estat de 2,6 milions d'euros, però no va arribar a funcionar mai. Els treballs de millora que s'han fet ara han anat a càrrec de l'Ajuntament.