Ana López recolzada a la barana d'un pont de Cambrils

Ana López (PSC) deixa la política abans d'engegar el nou govern de Cambrils

L'anunci arriba quinze dies després de la moció de censura que ha tornat a portar el PSC al govern de Cambrils

Quinze dies després de fer fora ERC i Junts del govern de Cambrils i recuperar-hi presència, Ana López ha anunciat que abandona la política. La cap de files del PSC cambrilenc s'havia d'ocupar de la regidoria de Recursos Humans al nou cartipàs municipal. El seu lloc l'ocuparà Alfredo Clua, el següent integrant de la llista socialista.

Segons ha anunciat aquest dimecres, la renúncia d'Ana López respon a «motius personals». Haurà sigut regidora municipal durant divuit anys entre govern i oposició. Aquest matí ha protagonitzat una compareixença de premsa on ha explicat per què ha decidit deixar la primera línia política.

Tal com ha exposat, «no podria donar el mil per cent que es necessita i que jo mateixa reclamava a l'anterior govern». Un esforç que s'hauria centrat en posar en marxa el nou govern municipal «amb tota la il·lusió i amb una nova majoria». Assegura, de fet, que el nou cartipàs el formen persones amb «ganes i forces per fer-ho millor i crec en la seva capacitat com a equip per aconseguir-ho».

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha recordat els inicis de tots dos al PSC i ha subratllat la bona relació que tenen actualment. També ha agraït a López que s'esperés que hi hagués nou govern municipal a l'hora de fer el pas. Fins que Alfredo Clua no pugui prendre possessió del càrrec, Josep Maria Vallès assumirà les funcions d'Ana López com a regidora de Recursos Humans.

L'anunci d'aquest dimecres arriba un mes després que es fes públic l'acord per la moció de censura. Oliver Klein va fer fora del govern els fins aleshores companys de consistori, ERC i JxC. Per fer-ho va comptar amb el suport de tota l'oposició, PSC inclòs, que van rebre els atacs del fins fa poc govern local

La setmana vinent s'ha previst celebrar el ple municipal que aprovi el nou cartipàs del govern. També quedaran establertes les figures dels portaveus municipals, les delegacions de competències i les atribucions del govern. Seguiran al càrrec la gerent del Patronat de Turisme, Amèlia Rico, i el director del Museu d'Història, Gerard Martí.

El càrrec que s'ha nomenat de nou és el del gabinet d'alcaldia, a càrrec de Josep Maria Bonet, qui va fer aquesta funció amb Josep Fèlix Ballesteros mentre va ser alcalde de Tarragona.