Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos atletes celebrant una medalla d'or als Jocs Paral·límpics

Els Jocs Paralímpics i el pàdel, les principals alegries esportives d’un 2021 relativament normal

Els darrers dotze mesos de competició han ofert alegries i decepcions, quedant concentrades les primeres en les competicions individuals de màxim nivell

L’esport del Camp de Tarragona del 2021 ha transcorregut dins d’una aparent tranquil·litat. Res encaixa amb aquesta descripció des de l’aparició de la Covid-19 però sí que pot treure pit afirmant que l'any s’ha desenvolupat amb teòrica normalitat. Les suspensions han estat residuals  i cal remuntar-se a fets puntuals  per trobar quelcom que ens recordi al maleït coronavirus.

Les principals alegries

Cert és que el 2021 no serà recordat com un any gloriós per al territori tot i que hi ha certs esdeveniments que obliguen a dibuixar un somriure a la boca. Les medalles d’or  del reusenc Gerard Descarrega i del tortosí Yassine Ouhdadi als Paralímpics de Tòquio a l'agost són dos dels grans puntals de l’any. Tampoc es poden oblidar les dues medalles de plata  del mateix Descarrega al Campionat d’Europa i l’aconseguida per Ouhdadi en la mateixa competició al juny.

Als metalls s’hi suma la tarragonina Èlia Canales  amb les plates al Campionat d’Europa i a campionat del món de tir amb arc. Uns triomfs que també han arribat acompanyats del bon rendiment anual de la reusenca Ariana Sánchez  al pàdel. Fent parella amb Paula José Maria, ambdues s’han consolidat com la parella número 2  del món després de sis victòries durant tot l’any.

Pel que fa al motor, l’ebrenc Jeremy Alcoba  farà el salt a Moto2  l’any 2022 després d’estrenar-se aquest 2021 a Moto3. Aquest any també ha suposat el retorn del Mundial de Ral·lis a casa nostra després de l’absència el 2020. El mes d’octubre, com és habitual, va portar l’aroma a pneumàtic cremat al nostre territori amb el triomf de Thierry Neuville (Hyundai).

Les competicions col·lectives, el deute pendent

Malauradament el 2021 no serà recordat per cap triomf espectacular en les principals competicions esportives col·lectives que dominen la presència mediàtica a casa nostra. Cap títol i cap fita important han protagonitzat pàgines i pàgines dels mitjans de comunicació.

La defensa del Nàstic, en acció
El Nàstic 2021-2022 està empitjorant els registres del conjunt de la campanya 2020-2021 | FC Barcelona

En futbol, el Nàstic feia bona pinta en la primera meitat del 2021 després d’ascendir a Primera RFEF però una dolenta segona fase va deixar l’equip sense el somiat playoff. Toni Seligrat, fins aleshores l’entrenador, veia com el club prescindia dels seus serveis i s’apostava per Raül Agné. La segona meitat de l’any no ha estat millor amb un equip molt fort a casa però feble fora que deixa l’objectiu del retorn a Segona  com quelcom molt complicat.

En hoquei, el Reus Deportiu ha buscat arribar a les finals de les competicions que ha jugat però sempre s’ha quedat en un intent. La mala notícia d’aquest esport la deixava un Vendrell que descendia a l’OK Lliga Plata un any després del seu retorn a la màxima categoria. El bon inici del Calafell 2021-2022 és dels fets més positius després dels fitxatges estivals i el retorn de Ferran López  a la banqueta.

El Covid-19, present amb aparent poca conseqüència

És obvi que el món de l’esport no s’ha deslligat dels efectes de la Covid-19 tot i que han estat uns darrers 12 mesos molt més controlats que els del 2020. Entitats com el Nàstic, el Reus Deportiu i el Calafell d’hoquei o la tripleta formada pel CBT, el Valls i el Salou de bàsquet han patit positius en les seves files. Partits d’OK Lliga es van veure ajornats a principis d’any, igual que duels de bàsquet com el Barça B-CBT del mes de febrer.

Amb el descens dels casos de Covid-19 i el control sanitari, les graderies i esdeveniments esportius van anar obrint les portes. Cal remuntar-se al març quan instal·lacions com el Nou Estadi del Nàstic començaven a preparar-se per acollir un reduït nombre d’espectadors.

Llorenç Gómez a les instal·lacions de la FCF
Llorenç Gómez ha agafat experiència com a tècnic després del seu càrrec com a seleccionador català absolut | FCF

Miscel·lània esportiva

El 2021 també pot ser recordat per altres noms del nostre esfport. Un clàssic com Llorenç Gómez  es retirava amb 29 anys  per les lesions, fent així el salt a les banquetes per convertir-se en entrenador. Ricard Sánchez, futbolista de Sant Jaume dels Domenys, debutava a Primera Divisió amb l’Atlético de Madrid al febrer i Àdam Raga  aconseguia al setembre el seu 16è Trial de les Nacions.

Tot i que si hi ha quelcom que fa ser optimista de cara al futur són les primeres passes de l’hereu del CF Reus Deportiu. Març era el mes escollit per a què l’Ajuntament, el Reddis i la Fundació Futbol Base Reus anunciessin el futur projecte al Baix Camp. Un projecte que ja roda a Segona Catalana i que té com a repte arribar a Tercera Divisió.

El 2021 tanca l’any esportiu amb una barreja de sensacions que s’espera que sigui superat amb escreix en els pròxims dotze mesos del 2022. Ganes no faltaran.