Un robatori cada dos dies de mitjana aquest mes de novembre a Reus

El comerços de Reus estan patint una onada de robatoris amb més d'una desena de furts aquest mes

La capital del Baix Camp està patint una onada de robatoris pel centre de la ciutat sobretot en establiments comercials, encara que també s'han produït en diverses cases particulars. En els darrers mesos s'ha incrementat considerablement els robatoris al municipi, sobretot el darrer mes amb més d'una desena de robatoris ara com ara. Fent així que des de principi de novembre, cada dos dies hi ha hagut un robatori o una temptativa de robatori a Reus.

La inseguretat augmenta pels carrers de Reus

Aquesta onada de robatoris ha anat 'in crescendo' en els darrers tres mesos, però sobretot ha augmentat aquest mes de novembre amb més de 10 robatoris fins dia d'avui. La majoria d'aquests robatoris s'han realitzat amb força o amb indicis de violència. El darrer ha estat aquest matí, 23 de novembre, quan han intentat entrar a robar a una farmàcia de l'avinguda Pere el Cerimoniós, així com el robatori de 600 euros a la pastisseria Huget. Encara que no s'ha establert una línia comuna entre tots els robatoris, al carrer existeix una sensació d'intranquil·litat.

Intent de robatori en una farmàcia de Reus
Intent de robatori en una farmàcia de Reus | Ivan Compte

 

Els cossos de seguretat confirmen que no és una allau

Des dels cossos de seguretat de Reus confirmen a TarragonaDigital que ara per ara, amb les dades de robatoris que tenen, no troben que hi hagi una allau de preocupació. Manifesten que és una sensació de la ciutadania, ja que no s'ha produït un augment considerablement alt. La majoria de robatoris s'han dut a terme en comerços cèntrics de Reus, però també se n'han confirmat en domicilis privats, com el que va succeir el passat dimarts 13 de novembre al camí de l'Aleixar de Reus, dia en què van entrar en una casa al cinquè pis i es van endur una elevada quantitat de diners.

Una desena de robatoris en una vintena de dies

Segons ha quantificat TarragonaDigital, que hi hagi coneixença de furts, durant el mes de novembre s'han dut a terme una desena de robatoris o intents. Tres robatoris en una nit al barri La Pastoreta de Reus i el robatori d'un basar al carrer d'Escultor Rocamora quan ja estava tancat, el passat divendres 9 de novembre, van ser dels principals robatoris. El mateix dia un home va ser detingut per un atracament amb violència en una benzinera de Reus. Seguidament, l'11 de novembre, a l'Hotel Gaudí van entrar dues persones i es van emportar els diners de la caixa registradora.

Imatge de la façana principal de l'Hotel Gaudí de Reus
Imatge de la façana principal de l'Hotel Gaudí de Reus | Hotel Gaudí

 

El principal objectiu són els comerços 

Per contra, agents dels Mossos d’Esquadra, juntament amb membres de la Policia Nacional van detenir a un grup criminal que havia comès un atracament amb arma de foc el 27 de setembre, entre altres robatoris a altres indrets. La majoria de robatoris s'han comès als comerços del centre de Reus,  com l'assalt amb arma blanca a una perfumeria del carrer del Vent, el passat dimecres dia 14 de novembre. 

La inseguretat també afecta als vianants

En aquesta mateixa línia, van robar la recaptació d'un bar i un forn de pa del centre de Reus, concretament al bar Simón i a un forn de la cadena Sant Vicenç, també van entrar a una fleca del carrer de Mare Moles. Tanmateix, la inseguretat també ha afectat als vianants, com en el cas d'un robatori a una dona en que el lladre va fugir i va acabar amagant-se a una perruqueria. La característica comuna entre els recents robatoris és que l'objectiu dels lladres acostuma a ser els diners de la caixa registradora.