El Centre Social El Roser de Reus ha patit un entrebanc i no podrà complir amb el calendari previst inicialment, que establia posar-lo en marxa entre finals d'any i començaments del 2020. La primera fase de les obres va sortir a concurs públic, però cap empresa s'hi va presentar i, per tant, va quedar desert. El govern municipal assegura que no és una situació anòmala i que es refarà el projecte per tornar-lo a licitar. Consideren que l'increment d'obra pública dels darrers mesos ha fet que les empreses no puguin assumir tots els projectes urbanístics.
[predef]reus-whatsapp-195[/predef]
Cap empresa s'interessa pel Centre Social El Roser
L'Ajuntament de Reus va treure, a concurs públic, la primera fase d'obres del Centre Social El Roser sense que cap empresa es presentés a la licitació. Això ha provocat que quedi desert, però no que el govern municipal canviï d'idea. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, afirmava aquesta setmana durant la visita d'obres a la plaça de la Sang, que «tornarem a començar tot el procés, haurem de refer el plec de condicions, la qüestió econòmica».
Es resta importància a l'entrebanc
El batlle manté que «el centre es farà, aquestes coses passen». No és estrany, de fet, que hi hagi projectes que quedin deserts. La reforma dels vestidors del camp de futbol de la Pastoreta de Reus també va viure una situació com aquesta, i es va tornar a licitar incrementant-ne el pressupost. «No ens preocupa en excés més enllà que retarda una mica l'obra, forma part de la dinàmica administrativa», conclou.
Per explicar que hagi passat, també, amb El Roser, Pellicer ho atribueix a l'increment d'obra pública: «hi ha moltes obres de l'administració, venim d'una època en la qual no n'hi havia; això provoca que a les empreses els costi més assumir projectes». Reus és un exemple de l'increment de projectes d'obra pública de diferent envergadura.
El projecte es farà, però patirà un retard
«El centre del Roser serà una realitat», sentencia Pellicer, «però haurem d'esperar una mica més, en funció del tema econòmic». Aquesta primera fase suposa adequar l'espai perquè aculli el servei principal del centre, el menjador social. Ha de servir per substituir el servei actual i dotar-lo de més espai i millor infraestructura. Amb un pressupost de 454.903,37 euros, la primera actuació també ha de servir per fer realitat la cafeteria, el rebost i alguns dels espais comuns.
La segona fase ampliarà els serveis, establint un espai per a l'acollida d'emergència amb una dotzena de llits, més espais comuns i una sala multifuncional. Quan estigui completament acabat i en marxa, acollirà una empresa d'inclusió social amb l'objectiu de formar i ocupar persones que, tot i poder rebre ajuts econòmics de Benestar Social, segueixin patint pobresa estructural. El Roser també ha d'esdevenir el centre neuràlgic de la xarxa d'aprofitament d'aliments de la ciutat de Reus.