Carmen Machi rep una mala notícia per part de la justícia

Carmen Machi confessa que va deixar 'Aída' per «ansietat i fòbia a l'ésser humà»

L'actriu explica que, malgrat el seu bagatge professional, no va saber gestionar la popularitat

'Aída' i 'Siete vidas' són dues de les sèries de comèdia més populars de la televisió espanyola, ja que, a banda de comptar amb un planter d'actors de luxe, van atreure molta audiència. Carmen Machi encarnava el paper d''Aída', la protagonista de l'spin-off de 'Siete Vidas', i assegura que «és el millor personatge que fet mai, és una genialitat, un puto regal». Però representar el paper d'Aída i tornar-se una de les cares més conegudes també té efectes dolents, tal com explica Machi a 'El Mundo'.

«Vaig gestionar fatal la fama»

Després de vuit anys en la pell d'Aída, quatre a Siete Vidas i cinc a la mateixa sèrie, l'actriu va decidir abandonar el paper i enfrontar-se a projectes nous. Llavors, no es van revelar els motius, però aquest dijous, en una entrevista ha explicat que «vaig gestionar fatal la fama, però és que és molt difícil conviure amb el fet que tothom conegui la teva cara». «Vaig patir ansietat i fòbia a l'ésser humà diagnosticades, em quedava tancada al portal, no podia entrar en un restaurant», explica, afegint que «era aclaparador».

I és que, tal com relata l'actriu amb ironia, «tothom et reconeix per la cara, per la veu o pel cul»,  i arriba el «moment en què t'adones que, encara que pensis que ho estàs fent bé, és mentida». Quan es va adonar del problema que suposava «vaig prendre les mesures necessàries per afrontar-lo i tornar a aixecar el cap»; mesura que, com explica, va ser marxar de la sèrie.

Aída
L'actriu encarnava el personatge d'Aída que donava nom a la sèrie | Cedida

 

No va ser fins que va abandonar Aída, que es va continuar emetent durant cinc temporades més, que va poder deixar enrere els problemes i començar altres projectes. Des del 2008 fins avui en dia, Carmen Machi ha participat en pel·lícules com 'Los abrazos rotos', 'Que se mueran los feos' o 'Ocho apellidos vascos', entre moltes d'altres.

Un «dany col·lateral» d'un «personatge brillant»

L'actriu ha continuat, sobretot, fent comèdia, que considera «una cosa molt seriosa que s'ha de respectar», i reflexiona sobre els papers que ha encarnat: «No sé per què, però m'he especialitzat en personatges que tenen un drama enorme però que el mostren a través de la comèdia».

Tot i això, quan li pregunten si odia el personatge d'Aída, Carmen Machi respon amb claredat que «de cap manera». «Fer el paper durant deu anys va ser una meravella, no t'imagines el que he après del personatge, com l'estimen i el que simbolitza socialment. El que em va passar és un dany col·lateral de fer un personatge tan brillant, però estar en contra d'ell seria ser injusta, desagraïda i subnormal».

També et pot interessar...