Una de les pancartes de la manifestació contra la detenció de Hasel a Barcelona

L'empresonament de Pablo Hasel incendia Catalunya: 33 ferits durant els aldarulls

Hi ha hagut manifestacions, destrosses en entitats bancàries i comissaries i tensos enfrontaments amb els Mossos

Les manifestacions en diversos punts de Catalunya durant la nit d'aquest dimarts per la detenció i ingrés a la presó del raper Pablo Hasel han deixat 33 persones ferides, vuit de les quals han requerit trasllat hospitalari. Del total, 32 van ser lleus i un menys greu; i vuit van requerir trasllat a un centre mèdic. Per territoris, a Barcelona va fer 11 assistències i quatre trasllats, a Vic 15 assistències, a Lleida cinc i tres trasllats, a Reus una assistència i un trasllat i a Girona una assistència.A banda, els Mossos d'Esquadra han informat que 17 agents del cos han resultat ferits en el marc dels aldarulls, que han comportat llançament d'objectes, crema de contenidors i vandalisme a seus bancàries, entre d'altres. Per províncies, 11 dels mossos han estat ferits a Vic, 4 a Barcelona i 2 a Lleida.En totes aquestes localitats hi ha hagut enfrontaments entre agents de Mossos i manifestants, que els han llançat objectes pesats, han fet barricades i han destrossat mobiliari urbà i vehicles privats.

Almenys 15 detinguts en els aldarulls a Lleida, Vic i Barcelona

Almenys 15 persones han estat detingudes aquest dimarts a la nit en el marc dels aldarulls a Lleida, Vic i Barcelona per l'empresonament del cantant, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Del total, 8 de les detencions s'han practicat a Lleida, 4 a Vic (una l'ha practicat la Guàrdia Urbana) i 3 a Barcelona. També hi ha hagut aldarulls a Girona, però de moment no ha transcendit si hi ha hagut detinguts.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A Vic, els manifestants van iniciar una marxa cap als jutjats i, posteriorment, cap a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, on es van registrar els incidents més greus. De fet, la comissaria dels Mossos ha quedat totalment destrossada.

Més de 2.000 persones, 1.400 segons la Guàrdia Urbana, es manifestaven també pel centre de Lleida des de les set de la tarda per reclamar la llibertat del cantant de rap Pablo Hasel de manera pacífica, fins a arribar a la subdelegació del govern espanyol. En aquest punt, alguns dels manifestants van començar a tallar el carrer amb contenidors i a provocar incendis. Hi va haver finalment enfrontaments amb els Mossos i la Guàrdia Urbana.

Entitats bancàries destrossades, enfrontaments amb la policia i llançament de llambordes

Entitats bancàries destrossades, enfrontaments amb la policia i llançament de llambordes i vidres contra el cordó policial durant la protesta en suport al raper Pablo Hasel a Girona. La manifestació, que en un principi ha arribat a congregar fins a 5.000 persones, ha anat pujant de to i la tensió ha esclatat davant la Subdelegació. Allà, un grup de manifestants ha fet servir els contenidors a tall de barricades per parapetar-se i llançar llambordes i vidres contra els Mossos, que han respost amb salves i foam. A Barcelona, també es van donar incidents i els Mossos van respondre també amb bales de foam.

Després, els manifestants s'han dispersat pel centre i han provocat importants destrosses a entitats bancàries, esberlant els vidres i regirant-ne els interiors. Els incidents han durat fins poc abans de les deu de la nit.