Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès.

El Govern torna a imposar el toc de queda en algunes zones de Catalunya

La mesura afectarà un total de 158 municipis, aquells de més de 5.000 habitants amb una incidència de 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants al llarg dels darrers set dies

El Govern ha decidit decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, volen que el toc de queda s'apliqui des d'aquest cap de setmana i durant set dies prorrogables. 

Per això, el Govern ja ha iniciat els tràmits per obtenir l'autorització del TSJC. Aragonès ha dit que la mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs. 

El compromís, ha dit, és de revertir la mesura «tan aviat com la pandèmia ho permeti».

El Gvern s'havia reunit aquest dimecres a la tarda

Pere Aragonès ha encapçalat durant la tarda d'aquest dimecres una reunió extraordinària de la comissió delegada en matèria de covid-19. La trobada era prèvia a una reunió del Procicat, l'organisme encarregat d'aprovar eventuals mesures per contenir l'expansió de la covid-19 a Catalunya. 

La reunió ha tingut lloc després de l'informe dels serveis jurídics de la Generalitat que avala demanar al TSJC un toc de queda per als municipis amb més incidència de covid-19. També s'ha fet poques hores després de l'aval del TSJC a la limitació de reunions de 10 persones i el tancament d'activitats a les 00.30 hores, mesures anunciades dilluns però que encara no han entrat en vigor, perquè no s'han publicat al DOGC.

Una mesura avalada pels serveis jurídics del Govern 

A la trobada de les cinc de la tarda hi han participat, a més d'Aragonès, el vicepresident Jordi Puigneró i els consellers de la Presidència, Laura Vilagrà, d'Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon, a més de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Aquesta reunió extraordinària s'ha dut a terme després que els serveis jurídics del Govern hagin avalat demanar un toc de queda al TSJC. El document, però, concreta com a «condició» que aquest confinament nocturn s'hauria d'aplicar ara de manera heterogènia, en funció de les dades epidemiològiques de cada municipi. 

No es podria decretar a tot el país perquè no hi ha estat d'alarma. A més, aquesta mesura necessita de l'aval de la justícia per poder ser aprovada.

Aquest mateix dimecres, el tinent d'alcaldia de Barcelona, Albert Batlle, ha donat per fet que era «qüestió d'hores» que s'acabés decretant un toc de queda. Batlle ho ha dit després de reunir-se dimarts amb els consellers Argimon, Vilagrà i Elena.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]