Fotomuntatge Jaume Oller (guanyador de 'Joc de Cartes' i el xef Marc Ribas. Els dos porten una camisa negra

Jaume, el concursant de Joc de Cartes que va morir just després de guanyar el programa

Recordem un dels cuiners que va agradar més a l'audiència del 'Joc de cartes' de Marc Ribas

'Joc de Cartes' és un programa de TV3que ens permet veure el millor de la gastronomia del nostre territori. L'espai de Marc Ribas ens deixa veure les cares darrere de cada restaurant en profunditat, així com conèixer les seves històries. 

L'octubre de 2021, el programa es va acomiadar d'un dels concursants més memorables.

Una tràgica mort pel programa 

Jaume Oller era el propietari d'El Porró, una taverna de Terrassa on treballava des de l'any 1997. El seu establiment va ser el guanyador del concurs i va endur-se a casa el títol al millor restaurant de tapes entre Sabadell i Terrassa.

L'egarenc era un dels restauradors més reconeguts del territori i un dels responsables de la reactivació del carrer de La Palla com a eix de restauració de Terrassa.

Malauradament, el cuiner va perdre la vida als seixanta anys, després de lluitar contra una llarga malaltia. El 4 d'octubre de 2021, un any després de l'emissió del 'Joc de Cartes', d'on va sortir vencedor.

Imatge primer pla de Jaume Oller, cuiner a El Porró
Va morir als seixanta anys | TV3

Les millors tapes

Marc Ribas es va desplaçar cap al Vallès Occidental per establir un duel territorial entre Sabadell i Terrassa. Allí va gaudir dels plats de ForaDeCarta, El Porró i Gastrobarbes.

Tres locals variats que van lluitar per a guanyar 3.000 € i el títol al millor restaurant de tapes. Un títol que va ser endut a casa per El Porró.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Molt més que un restaurador

Jaume Oller i la seva dona, Paqui, van apujar la persiana d'El Porró fa vint-i-cinc anys. Un temps que la parella es va prendre per a perfeccionar els seus plats i sortir victoriosos del concurs.

En una entrevista pel diari La Torre, Oller assegurava que no esperava endur-se la victòria i recalcava que «és un premi per tot l'equip».

Imatg dels propietaris del restaurant El Porró (Terrassa), Paqui i Jaume Oller
El Jaume i la Paqui van ser els vençedors del programa | TV3

El cuiner era estimat per tots els seus veïns i companys. L'alcalde de la ciutat fins i tot el va reconèixer com una institució de l'hostaleria de la ciutat.

Ara, dos anys després de la seva tràgica mort, Jaume Oller continua sent recordat per tots els egarencs i, gràcies a 'Joc de cartes', per tota Catalunya. Tant El Porró com el Jaume, són i seran eterns.