Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josefa Pérez, primera persona a rebre la vacuna contra la covid-19 a Catalunya, saluda el vicepresident del Govern, Pere Aragonès

Pfizer endarrereix un dia l'entrega de noves vacunes a Espanya per problemes logístics

La farmacèutica tenia previst enviar un nou lot amb milers de noves dosis contra la Covid-19 avui mateix, però finalment arribaran dimarts

Leo Sánchez, una de les primeres vacunades a Catalunya
La segona entrega de les vacunes a Espanya s'endarrereix un dia per problemes logístics | Catalunya Diari

Pfizer Espanya ha informat que s'endarrereix al pròxim dimarts, 29 de desembre, el lliurament d'un nou lot de vacunes a Espanya previstes per a aquest dilluns a causa d'una «incidència logística» a la fàbrica de Puurs (Bèlgica), que ja ha estat solucionada.
 

La companyia ha comunicat al Ministeri de Sanitat que es posposa del dilluns al dimarts el lliurament de la remesa de vacunes compromeses per un «retard dels enviaments» des de la seva fàbrica a un total de vuit països europeus, entre els quals Espanya, per un problema vincular al «procés de càrrega i enviament».

Pfizer insisteix que la incidència ha estat resolta i l'enviament tardarà tan sols «unes hores»

La farmacèutica ha aclarit que «la situació ja està resolta», encara que «el pròxim lliurament de vacunes es retardarà unes hores i arribarà a Espanya el dimarts 29 de desembre per a la continuació de la vacunació en tot el territori nacional». Sanitat tenia previst enviar a partir del dilluns, en total, una mitjana de 350.000 dosi a les comunitats autònomes amb una periodicitat setmanal.En les pròximes dotze setmanes, Espanya rebrà 4.591.275 dosis d'aquesta vacuna de Pfizer, amb les quals s'aconseguirà immunitzar 2.295.638 persones, amb el que es cobriria la primera etapa de l'Estratègia de vacunació contra la Covid-19 a Espanya.

Molta esperança en el primer dia de vacunació a Espanya i Catalunya

Aquest diumenge es va iniciar la primera de les tres etapes establertes en l'Estratègia de Vacunació contra la Covid a Espanya i que prioritza quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; el personal sanitari de primera línia; un altre personal sanitari i sociosanitari i grans dependents no institucionalitzats.

Recordem que, a tot Espanya, la primera persona a rebre una dosi de la vacuna contra la Covid-19 va ser Araceli Hidalgo, una resident de 96 anys de la residència de gent gran 'Los Olmos' de Guadalajara, ciutat on s'ha iniciat la vacunació a l'Estat. La dona, nascuda l'any 1924 a Guadix, a Granada, fa 25 anys que està empadronada a Guadalajara, té un fill i una filla, quatre nets i un besnet. 

Si bé reconeixia sentir-se «nerviosa», ha mantingut la calma en tot moment, i ha fet cas a les recomanacions de la infermera encarregada d'administrar-li la vacuna. «Gràcies a Deu», va exclamar, després de confessar que no havia sentit gairebé cap molèstia, més enllà d'una «punxadeta», tal com ho va definir la sanitària. 

Pel que fa a Catalunya, unes hores després, la primera persona a vacunar-se també ha estat una dona, Josefa Pérez, de 89 anys. Originària d'Ourense, la dona va rebre la injecció a la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat, lloc on Salut havia avançat que començaria la vacunació a Catalunya.

«Després de tot el que he passat i aguantat, si estic aquí és per alguna cosa», confessava Josefa, que afegia tenir «fe i la fe mou muntanyes». Sobre la pandèmia, la dona assegurava que havia passat «bé i sense por» els últims mesos. «No em preocupava gens, ja que només et mors una vegada», assegurava.