Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
¿Qué es un zahorí? Cómo buscar agua usando varillas de radiestesia

Què és un saurí i com pots buscar aigua amb la radioestèsia

T'ensenyem a fer varetes amb l'ajuda de les branques d'un avellaner

¿Qué es un zahorí? Cómo buscar agua usando varillas de radiestesia
Aprèn què és un saurí i com pots buscar aigua amb l'ajuda de varetes de radioestèsia | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

El Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans ens diu que un saurí és una «persona que amb una vareta a la mà o altre mitjà, endevina o pretén endevinar l’existència d’aigües subterrànies o altra cosa oculta sota terra». De fet, molta gent, quan sent aquest mot, s'imagina algú mirant de trobar aigua amb l'ajuda d'unes varetes que li mostren l'indret en què hi hauria un pou desconegut fins aleshores.

Aquí ens centrarem a veure com, al llarg de la història, hi ha hagut saurins, explicarem què són, de quina manera es poden elaborar varetes de saurí i et mostrarem com fer-les servir, en cas que posseeixis un do especial que es coneix amb el nom de rabdomància o radioestèsia.

Història i significat del saurí

La rabdomància és l'art del saurí, que s'ha practicat des de temps immemorials. Fa 8.000 anys que existeixen gravats que mostren saurins en acció que miren de trobar aigua. Els saurins han estat presents en un gran nombre de cultures; de fet, n'hi ha hagut entre els guies, líders o sacerdots dels romans, dels germànics, dels grecs, dels celtes, dels hebreus, dels caldeus, dels egipcis, dels sumeris i dels esquimals. 

Dins de la Bíblia, hi podem trobar el nom d'un saurí molt rellevant: Moisès. Aquest guia del poble jueu mirava de trobar aigua al desert del Sinaí pels volts del 1250 a. C., amb l'ajuda d'un bastó. En un temps passat, els prínceps i els monarques contractaven saurins per tal de descobrir metalls amagats sota terra, minerals subterranis o torrents.

A l'època del monarca Lluís XIII de França, el baró de Beausoleil i Martine de Bertereau, que era la seva dona, van trobar 150 mines gràcies a l'ajuda de diverses varetes de saurí.

L'art dels saurins va topar amb l'Església al llarg d'un bon grapat d'anys, perquè es contemplava com una cosa relacionada amb la bruixeria. Sigui com sigui, un gran nombre de sacerdots i jesuïtes van recórrer a la rabdomància. De fet,  l'any 1693 el pare jesuïta Le Lorrain va publicar una obra anomenada 'La física oculta', que tractava aquesta temàtica. L'any 1701, després d'haver-la investigat, la Inquisició va incloure l'obra en una llista negra. 

¿Qué es un zahorí? Cómo buscar agua usando varillas de radiestesia
T'expliquem com pots buscar aigua amb l'ajuda de varetes de radioestèsia | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

En què consisteix la radioestèsia?

Quan es tracta de parlar de saurins, no podem oblidar-nos d'un altre concepte nou: la radioestèsia, que seria l'habilitat de veure tot allò que no és visible. Concretament, consistiria en el fet de poder capturar les ones que emeten els cossos, siguin visibles o no, per tal de fer-ne una identificació —tant si és de lluny com de prop— i de poder concretar on s'ubiquen, quina composició tenen, quina és la seva naturalesa i en quina quantitat els trobem. La radioestèsia fa que el saurí pugui trobar brolladors, aigua o jaciments amagats. La imatge del saurí que mira de trobar aigua és del tot certa!

Igualment, hi ha moltes persones que afirmen que la radioestèsia és un mètode molt bo de clarividència, que contribueix al descobriment de diversos aspectes del futur, perquè cada persona pot transmetre un magnetisme o energia. De la mateixa manera, afirmen que cadascú té sensibilitat a la radioestèsia tal com passa amb els sentits, i que únicament cal disposar de voluntat per tal de poder-la desenvolupar i de treure'n profit.

De quina manera es poden fer les varetes de saurí

El saurí, amb l'objectiu de trobar aigua, fa servir una vareta de ramificació o varetes paral·leles en angle. A banda, en algunes ocasions pot emprar branques d'avellaner. Els saurins aconsegueixen detectar la presència d'aigua perquè l'energia que tenen vibra amb la que hi ha a l'aigua subterrània.

Així, poden identificar objectes sota terra, aigua, cavitats, aparells perduts, etc., i tot gràcies a l'energia.

Ara bé, els instruments de detecció no són tots igual de sensibles, perquè això varia en funció del disseny que tenen. N'hi ha que consten de proporcions i formes concretes que s'han calculat per tal de conferir-los una ressonància amb l'ona que es vol.

Les varetes més universals són les paral·leles, i es poden adquirir fàcilment a Internet. En cas que et vingui de gust fer-te-les tu mateix/a, les pots elaborar amb l'ajuda de dues varetes de soldadura de coure que mesurin al voltant de 50 cm de longitud. Cal tenir en compte que s'haurien de doblegar per tal que un dels cantons faci 33 cm i l'altre 17.

Tot i que l'instrument de detecció dels saurins s'elabora amb l'ajuda de dues antenes i que se n'agafa una amb cada mà, cal contemplar-lo com una eina sola. La separació que existeix entre totes dues antenes únicament és de tipus físic, i cal que la seva vibració es produeixi a l'uníson. Els bastonets estaran situats de forma paral·lela, amb una lleugera inclinació cap endavant, i d'aquesta manera haurien d'apuntar cap endavant. Els avantbraços es mantenen al llarg del cos, amb una lleugera separació amb el propi cos. 

¿Qué es un zahorí? Cómo buscar agua usando varillas de radiestesia
Els instruments de detecció no són tots igual de sensibles| HOROSCOPOMAGICO.COM
 

Elaborar varetes de saurí de fusta d'avellaner

En cas que et demanis de quina manera pots confeccionar varetes de saurí, l'eina més senzilla seria a través d'un pal de radioestèsia de salze o d'avellana, que cal que estigui tallat de forma directa a l'indret en què es mira de trobar l'aigua. 

Quan s'acaben de tallar, aquestes fustes tenen una gran flexibilitat i no es trenquen fàcilment, a banda de constar de grans avantatges energètics per tal d'identificar l'aigua gràcies a la direcció que té la fusta i a la seva memòria de tipus energètic.

Per a l'elaboració de les varetes, cal trobar un avellaner que tingui un parell de branques primes, regulars i llises, que a través d'una branca mare estiguin connectades de manera harmoniosa entre elles. A les branques principals, treu les branquetes que podrien dificultar una agafada convenient i talla les dues puntes de manera que tinguin una longitud equivalent, a uns 50 cm a partir del punt en què s'uneixen.

Utilització de la vareta de saurí

Quan ja hagis elaborat la teva eina de saurí, situa la vareta amb els palmells cap al cel i les mans obertes, amb l'extrem de les branques bloquejat pels polzes. Tot seguit, tanca les mans mentre aguantes la vareta al terra, de forma horitzontal.

Aleshores, hauràs de fer una rotació sensible del teu canell, per tal que la vareta quedi aguantada a través d'un equilibri elàstic i inestable.

Quan ja sàpigues fer servir la vareta de saurí, caldrà que vagis a trobar l'aigua. Visita una parcel·la de terreny que et faci tenir un convenciment absolut de la presència d'un pou sota terra o d'una font. Si tens sensibilitat pel que fa a la radioestèsia, en cas que dins teu hi tinguis un saurí dels genuïns, ràpidament notaràs els primers moviments de la branca  en el moment en què hi hagi un corrent subterrani d'aigua.

També et pot interessar...