El rei emèrit Joan Carles I en primer pla, mirant a càmara

La imatge definitiva que confirma on ha marxat Joan Carles I després d'exiliar-se

El desconeixement del seu amagatall va donar pas a tota mena de suposicions els darrers dies

Des de fa uns dies, tot el país està pendent de la inesperada marxa del rei emèrit, Joan Carles I, a l'estranger, davant les pressions cada cop més grans que patia, tant des de la justícia com de la seva pròpia família. Un dels misteris més grans és el lloc on ha acabat el monarca espanyol, i és que s'ha parlat de Portugal, de la República Dominicana i finalment d'Abu Dhabi. Avui, unes imatges que ha compartit en exclusiva 'Nius' confirmaria aquest últim parador. 

Les imatges confirmarien que Joan Carles I està als Emirats Àrabs Units

El mitjà citat ha aconseguit unes fotografies inèdites del monarca emèrit als Emirats Àrabs Units, concretament a l'aeroport d'Abu Dhabi. Les imatges, segons informa 'Nous', es van fer el passat dilluns, el mateix dia que es va fer públic l'exili voluntari del pare de Felip VI, actual rei d'Espanya. A través d'una carta, Joan Carles I va explicar llavors que la «meditada decisió» de marxar és personal, davant la «repercussió pública» que generen «esdeveniments del passat».

La Fiscalia continua amb les «diligències obertes» contra Joan Carles I

Per la seva banda, l'advocat del rei emèrit, Javier Sánchez Junco, va insistir que el monarca estaria en tot moment a disposició de la Fiscalia del Tribunal Suprem, que està encara estudiant el cas abans d'interposar una querella per presumptes delictes fiscals. De fet, hem de recordar que el mateix Ministeri Públic va donar a conèixer un comunicat el mateix dia que es va anunciar l'exili del rei, en el qual reitera aquesta posició. 

Concretament, la Fiscalia va insistir llavors que «continua amb les diligències d'investigació obertes». Poc després, va descartar imposar mesures cautelars, tal com sol·licitava Òmnium Cultural, perquè Joan Carles I encara no té condició d'investigat. Tot això, davant les sospites que el monarca espanyol va percebre comissions de manera irregular per la seva influència perquè la construcció de l'AVE a la Meca acabi en mans espanyoles.