Peñafiel creu que el problema de Letícia és que no accepta el paper de consort

El conegut periodista, que darrerament ha llançat àcides crítiques a la dona de Felip VI, ha destacat que és «neta d'un taxista», i que per això «no se'n pot esperar gaire» d'ella

En els darrers mesos,  gairebé tots els grans titulars sobre la Família Reial han portat la signatura de Jaime Peñafiel, un periodista que sembla que ho sap tot sobre la monarquia. Tot i que al llarg de la seva vida el periodista va treballar fins i tot com a reporter de guerra, la seva faceta més coneguda és la d'expert en la Casa Reial, sobretot des que ha començat a deixar anar titulars cada cop més impactants, com els que  fan referència a les infidelitats de Joan Carles I o de la reina Letícia. 

Peñafiel assegura que Letícia continua sense acceptar el seu paper

És especialment conegut el llenguatge àcid que fa servir quan parla de l'actual consort del rei Felip VI, ja que qualsevol diria que no es porten gaire bé. En una entrevista concedida a 'Nació Digital', Peñafiel ha volgut desmentir el suposat conflicte amb Letícia, assegurant que no li té «cap mania». «Soc un periodista crític i independent. Gens cortesà, a diferència de l'estil de la premsa espanyola», assegura. 

En aquest sentit, Peñafiel ha explicat que el problema de la reina és que encara no ha acceptat la seva posició. «Ella ha arribat a dir que era reina de nou a dues. I no, ella és consort les 24 hores», ha insistit el periodista. A diferència de la reina emèrita Sofia, que segons Peñafiel ho va fer molt bé. «A Letícia no se li pot demanar gaire, és neta d'un taxista», ha destacat. 

La reina Letícia i Jaime Peñafiel
La reina Letícia i Jaime Peñafiel | Cedida

 

A la reina no li agrada que diguin que és filla de «taxista»

Una realitat que, segons l'expert, no li agrada gaire a la reina, que un cop es va enfrontar públicament a ell. «En un acte públic em va cridar l'atenció per haver escrit que era neta de taxista. Però  jo no ho deia amb mala intenció», ha relatat Peñafiel, que ha afegit que Letícia li va dir que  «havia de trucar a la Zarzuela abans d'escriure». 

Amb tot, més enllà de les crítiques, el periodista  ha destacat que és parcialment comprensible l'actitud de la consort de Felip VI, tenint en compte que «es va trobar amb dues cunyades, que són pitjor que una sogra» a la Casa Reial. «Va topar amb dues infantes que van ensenyar les urpes. Mai els va agradar la dona elegida pel seu germà», ha destacat. 

Finalment, Peñafiel també ha recomanat a Felip VI tenir en compte els «sentiments dels catalans», i mostrar «empatia», que és el que fins ara «no ha estat capaç de fer». «El problema de Catalunya s'ha de reconduir», ha destacat. En aquest sentit, ha assegurat que, molt probablement, la situació seria diferent amb Joan Carles I, perquè va saber «reunir al seu voltant  persones de posicions molt diferents i que es posessin d'acord».