Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
'El Rey León' ya es la película de Disney más taquillera

El rei lleó esdevé la cinta més taquillera de Disney

Tot i que la corporació ho desmenteix, aquest 'remake' es converteix en la pel·lícula d'animació que més entrades ha venut

'El Rey León' ya es la película de Disney más taquillera
'El rei lleó' només ha trigat una vintena de dies a desbancar 'Frozen' com a cinta més taquillera | Disney Pictures

Al 'remake' de la mítica pel·lícula de Disney 'El rei lleó' no li han calgut més de 20 dies per batre tots els rècords i convertir-se en  la cinta animada de la casa Disney que més èxit ha tingut a nivell de taquilla.

De fet, des del moment en què es va produir la seva estrena, la pel·lícula ja ha aconseguit una venda d'entrades que supera els 1330 milions de dòlars nord-americans. Això vol dir que ha desbancat l'exitosa 'Frozen', que fins fa ben poc tenia el rècord en aquest sentit, amb una facturació total a taquilla de 1280 milions de dòlars nord-americans. 

Aquest fet no resulta tan sorprenent, però: quan el 1994 es va estrenar la cinta originària, ja va aconseguir superar qualsevol rècord a nivell de la facturació a la taquilla i va rebre diversos guardons de gran rellevància dins del món del setè art, com tres premis Golden Globes i dues estatuetes als premis Oscar, que reconeixien la gran feina feta.

Cal remarcar, no obstant això, que malgrat la gran qualitat tècnica de la nova versió del clàssic de Disney, també hi ha hagut algunes veus crítiques amb certs punts de la cinta, com ara la pèrdua de la profunditat a nivell emocional i d'alguns altres trets que només es poden aconseguir amb l'animació que no està feta per ordinador. Sigui com sigui, els enamorats de la història d'en Simba no han fallat a la cita amb la gran pantalla i han anat a veure la producció sense dubtar-ho.

 

La recaptació milionària de la pel·lícula

Com hem dit, la cinta ha batut el rècord amb una recaptació superior als 1300 milions de dòlars nord-americans en un període de temps molt curt, que no arriba al mes  de durada. Aleshores, ens hem de preguntar: arreu del món, durant tot el temps que estigui als cinemes, quants diners recaptarà?

No ens hem d'oblidar que aquestes xifres de recaptació són les primeres que tenim, i que encara falten molts dies, setmanes i mesos perquè 'El rei lleó' deixi de poder-se veure al cinema. Per aquesta raó, sense cap mena de dubte la seva recaptació augmentarà.

Encara hi ha diversos territoris, com el Japó, en què s'ha d'estrenar la pel·lícula. La dada és important, perquè el país nipó va fer que l'anterior reina de la recaptació de Disney, 'Frozen', aconseguís facturar en aquest territori una suma que va quedar-se molt a prop dels 300 milions de dòlars, una quantitat enorme de diners per a un sol país. 

Disney ho desmenteix. Per quin motiu?

Tot i aquest rècord que ha aconseguit la nova versió de les mítiques aventures del lleó Simba, el gegant de Disney evita contemplar-la com una cinta animada. La companyia, de fet, prefereix catalogar-la com una cinta de 'live-action', tot i que es tracti d'una pel·lícula creada exclusivament amb l'ajuda de l'ordinador, menys en alguna petita excepció.

Els dubtes sobre aquesta qüestió no es van aconseguir aclarir en el moment en què els mitjans de comunicació van demanar-li al director Jon Favreau si pensava que es tractava d'una cinta de 'live-action' o d'animació, perquè l'home va dir que això podia canviar en funció de l'estàndard que es fes servir i que, tot i que per a la creació del llargmetratge en cap cas s'havia fet ús de càmeres de debò o d'animals de carn i ossos, el simple fet de dir que era una pel·lícula animada possiblement ens conduiria a un engany.

Un cop explicat això, però, encara no hem resolt el dubte al voltant del motiu pel qual tant l'equip com les productores i Disney en general no fan servir la denominació de cinta d'animació.

Per explicar això, hi ha diverses teories: una d'elles ens diu que, avui en dia, hi ha diversos àmbits en què les cintes animades segueixen veient-se com produccions dotades de menys seriositat que les que estan protagonitzades per actors de carn i ossos. Fins i tot, el món acadèmic manté aquesta postura, i tot això probablement molesta Disney, com a gran artífex de pel·lícules animades que és.

En qualsevol cas, no podem negar que la nova versió d''El rei lleó' ha aconseguit unes xifres indiscutiblement bones i ha superat qualsevol rècord esperat. I encara ens queda veure fins a on arribarà la facturació que reculli a la taquilla, que segur que serà impressionant.

També et pot interessar...