Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Image exterior d'un supermercat Bonpreu

Un client de Bonpreu esclata en obrir un dels seus productes: «No ho havia vist mai»

Un consumidor es troba una sorpresa després d'encetar un producte de Bonpreu

Sempre hi ha hagut productes que es venen a preu d'or, aquest any, però, els productes afectats resulta que són dels més populars, i més ara a l'estiu.

Les síndries i els melons són les fruites perfectes per a combatre la calor. La seva  frescor i dolçor  són una combinació que agraden molt en aquests mesos, i també hidraten molt, per no parlar de la quantitat de vitamines  que ens proporcionen.

Són innumerables els beneficis que aquestes senzilles peces de fruita ens poden arribar a donar i el seu ús és molt recomanable, però aquest any potser ens ho haurem de pensar dos cops abans de menjar una síndria o, més ben dit, abans de comprar-la.

Una síndria tallada al costat d'un pot de vidre amb suc de síndria dins
Consumir síndria té molts beneficis per a la salut | PixaBay

La indignació d'un client després de comprar i obrir una síndria

Un usuari a Twitter ha fet una piulada denunciant el preu estratosfèric que ha pagat per una síndria al supermercat Bonpreu i Esclat. «14 € de síndria i no havia vist mai una pela tan gruixuda», exclama el client.

En la imatge es pot veure un tros de la síndria que ha comprat, que té una corfa més gruixuda del que estem acostumats. A més, el preu és gairebé quatre vegades més alt  que el que pagaríem habitualment per una síndria.

El compte de Bonpreu i Esclat ha sol·licitat més informació per a poder resoldre la incidència de la fruita.

Les collites de diferents fruites es veuen afectades per la calor

Però a què és degut aquesta pujada de preu? La resposta és ben senzilla: El canvi climàtic. Per culpa de les temperatures altes dels últims mesos, i sobretot per l'onada de calor, les collites de diverses fruites s'han vist greument afectades.

Aquest ha sigut el cas de les síndries, ja que s'han fet malbé 25 milions de quilos. Això ha provocat una gran escassetat del producte, i en conseqüència que el preu del producte al mercat s'hagi disparat.

Per aquesta raó, una síndria de 2,5 quilos pot arribar a costar fins a 15 euros. Un preu completament inacceptable que es produeix perquè hi ha molt poca oferta, però una demanda extremadament alta.

Síndries senceres amuntegades al costat d'un quart de síndria
El consum de la síndria: en risc pels preus alts | Getty Images

Salten les alarmes per l'ús d'una pesticida no autoritzada a les síndries del Marroc

Les síndries de Bonpreu i Esclat provenen de  Múrcia i València, un fet que ha tranquil·litzat molt als clients de la cadena perquè recentment s'ha informat que han entrat al país síndries d'origen marroquí, que contenen una pesticida molt perillosa per a la salut dels consumidors.

A l'etiquetatge de les síndries de Bonpreu i Esclat es pot veure que les fruites provenen de Comunitats Autònomes d'Espanya. Tot i això, des del seu compte oficial, el supermercat ha establert la calma reafirmant que el producte que ofereix no prové del Marroc.