Imatge d'una dona al passadís de pizzes fresques. Totes són de la marca Casa Tarradellas

La decisió de Casa Tarradellas amb els seus productes que aplaudeix la seva clientela

La marca catalana fa front a la crisi sense que els consumidors se'n vegin afectats

Casa Tarradellas és una de les marques catalanes amb més èxit. Entre els seus productes hi ha les famoses pizzes o l'espetec, uns aliments indispensables a casa de molts catalans.

Segons l'Agència Catalana de Notícies, Casa Tarradellas ha tancat el 2022 amb una facturació de 1.161 milions d'euros , cosa que significaria un increment del 8,5% en comparació dels resultats de l'any anterior.

Casa Tarradellas manté els preus

Aquest dimarts l'empresa catalana ha remarcat que la millora de les vendes és degut al creixement dels mercats exteriors i l'arribada a Espanya de nous productes com les pizzes de fermentació lenta.

Tot i això, l'empresa ha reconegut una caiguda de la rendibilitat neta a causa de l'encariment de les matèries primeres i de l'energia, que no han traslladat els consumidors per evitar la pujada de preu.

Aquest preu constant ha assegurat que els consumidors usuals de Casa Tarradellas no canviïn el seu hàbit, tenint en compte que avui dia la inflació està pujant els preus de molts productes i, en conseqüència, canviant-ne el consum.

L'aposta per a l'energia renovable

L'any 2022 també va acabar amb una inversió en innovació i sostenibilitat de 32,6 milions d'euros i de bons resultats en les classificacions de marques favorites pels consumidors, on se situa al 'top 10' de firmes amb Kantar.

L'empresa també ha destacat aquest dimarts la seva aposta pel medi ambient i la posada en acció de dos nous parcs solars fotovoltaics amb una superfície de 53.000 metres quadrats als centres d'elaboració d'Olost (Lluçanès) i Gurb (Osona).

Imatge de l'interior de la fàbrica de Casa Tarradellas. A la cinta hi ha diverses pizes sol amb salsa de tomàquet i dues treballadores supervisant la feina
L'empresa s'uneix a una producció més sostenible | ACN

Amb aquests dos projectes solars, la marca alimentària comptarà, a finals del 2023, amb una previsió de 200.000 metres de superfície solar instal·lada a les cobertes i façanes dels seus edificis.

«Vam ser pioners l'any 2004 en implementar una estratègia d'apostar per l'energia solar i instal·lar plaques fotovoltaiques a totes les nostres instal·lacions. Ara tenim el repte de guanyar autonomia energètica i cobrir les nostres necessitats mitjançant les energies verdes», va destacar la directora de comunicació i portaveu, Miquelina Saborit, en un comunicat.