Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Sánchez i Felip VI

Sánchez accepta l'encàrrec del rei de formar govern

Finalitzada la ronda de consultes, Felip VI ha proposat el socialista com a candidat per a la investidura

Sánchez i Felip VI
Sánchez ha acceptat l'encàrrec del rei «amb honor, responsabilitat i gratitud»  | GTRES

El rei Felip VI ha proposat Pedro Sánchez com a candidat a la presidència del govern espanyol, un cop finalitzada la ronda de consultes que ha mantingut amb els representants de les formacions amb presència al Congrés. Ho ha transmès la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, després l’entrevista que tots dos han fet a Zarzuela aquest dijous. Batet ha comparegut al Congrés per llegir literalment la proposta i no ha aclarit encara la data de la sessió d'investidura.

Pedro Sánchez, per la seva banda, ha traslladat al rei Felip VI la seva «voluntat d’acceptar l’encàrrec»  que li ha fet perquè opti a ser investit com a president espanyol. En una compareixença a La Moncloa ha afirmat que assumeix aquest encàrrec «amb honor, amb responsabilitat i una enorme gratitud al vot expressat pels espanyols». Per aquest motiu  ha demanat a totes les parts que actuïn «amb enormes dosis de responsabilitat» i ha promès que ell ho farà «per crear consensos dialogant amb totes les forces polítiques de l’arc constitucional».

En aquest sentit, ha anunciat que la setmana que ve iniciarà contactes amb els líders del PP, Cs i Podem, en unes converses que també farà després «en un altre format» amb altres formacions.

Borràs a Felip VI: «Els catalans no tenim rei»

Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés, ha visitat Felip VI a Zarzuela amb un missatge clar: «Els catalans no tenim rei». Tal qual li ho ha dit al monarca només començar la reunió, a més de  retreure-li que hi hagi «presos polítics» a Espanya i que en el seu discurs del 3 d'octubre de 2017 es convertís en «actor de part» contra l'independentisme.

En una de les cites més esperades de la ronda de consultes amb el Borbó, Borràs ha assenyalat al cap d'Estat que «podria haver jugat un rol més discret» en el conflicte català, retraient-li que, amb el seu discurs dos dies després del referèndum il·legal de l'1-O, moltes persones, «fins i tot monàrquiques i no independentistes», van sentir que «el rei estava prenent part» de manera desafortunada en la situació. 

 

També et pot interessar...