Alarma a la Barceloneta: els MENAs prenen els carrers

Els veïns viuen atemorits per la violència i els conflictes entre joves delinqüents i turistes que trepitgen el barri mariner
Els MENAs de la Barceloneta es dediquen als robatoris i fan ús d'esprais de gas pebre per deixar indefenses les víctimes   | Reuters

L'efervescència a la Barceloneta està a punt d'esclatar. El barri mariner de la ciutat comtal multiplica el nombre de turistes que el trepitgen amb l'arribada del bon temps i la massificació és, moltes vegades, font de conflicte. Ho saben els veïns, que viuen atemorits, no només pels estrangers, sinó per l'augment de MENAs als carrers. Els «petits delinqüents» s'han fet amb el control del barri i molts ciutadans tenen la violència a peu de casa.

 

Turistes i MENAs són còctel explosiu que desemboca en un descontrol total als carrers i una violència desmesurada. Evidentment, no tots els MENAs són delinqüents, però els grups instaurats a la Barceloneta es dediquen a robar i no tenen miraments a l'hora d'actuar amb violència si les víctimes fan un intent de defensar-se, tal com explica 'Metrópoli Abierta'. La situació és greu, fins al punt que algunes persones grans no s'atreveixen a sortir de casa a partir de mitja tarda.

 

I a l'increment d'aquests joves al barri si sumen les bandes i organitzacions criminals ja establertes a la zona, protagonistes de brutals baralles entre ells pel control del tràfic de droga i també d'enfrontaments amb els turistes amb els quals intenten fer negoci. Fa només mig mes els veïns van ser testimonis d'un apunyalament durant una brutal baralla i, només dos dies abans, un veí s'enfrontava a un narcotraficant i acabava perseguit per tota la banda i denunciat per agressió.

 


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.

 

 

Perfecta organització i esprais de gas pebre

Un enfrontament a mitjans de maig va acabar amb un ferit per apunyalament | CatalunyaDiari.cat

 

Els MENAs estan perfectament organitzats per poder esquivar la policia en qüestió de segons, escapolint-se pels carrers estrets del barri. A més, fan ús d'esprais de gas pebre per deixar les víctimes indefenses i no arriscar-se que puguin mostrar resistència.

 

La situació és insostenible i els veïns tenen molt clar quina és la solució: augmentar la vigilància policial als carrers. Des de les associacions veïnals hi insisteixen des de fa mesos, tot i que, segons el mitjà citat, els responsables municipals en fan cas omís. Ara esperen que la nova legislatura posi fi al malson de molts barcelonins.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari