Pla curt d'un alumne al pati de a l'escola Bufalà el primer dia de curs

Les mascaretes al pati de les escoles catalanes podrien tenir els dies comptats

El Comitè Científic Assessor de la Generalitat per la Covid-19 avala la mesura de retirar el seu ús

La mascareta als patis de les escoles de Catalunya podria tenir els dies comptats. Segons ha avançat TV3, el Comitè Científic Assessor de la Generalitat per la Covid-19 ha elaborat un informe, que lliuraran aquest dijous a la tarda al Departament de Salut, que avala la retirada de la mascareta al pati per als alumnes d'educació primària.

La proposta del Comitè Científic Assessor de la Generalitat per la Covid-19, però, no es podrà posar en marxa de manera immediata, ja que el Departament de Salut no té les competències. Ara, s'haurà de traslladar al Consell Interterritorial de Salut, on es debatrà amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, que és el competent en aquest àmbit.

Cal recordar que fa dues setmanes, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va explicar que el seu Departament estava estudiant la possibilitat de retirar de manera progressiva l'ús de la mascareta en interiors. En aquest sentit, va afegir que el primer àmbit pel qual volien començar era l'escola, sent el pati el primer espai on fer-ho.

Mascareta obligatòria a l'escola pels alumnes majors de sis anys

Ara com ara, la mascareta continua sent obligatòria a les escoles per als alumnes més grans de sis anys. En aquest sentit, però, cal destacar que els infants que formen part del mateix grup bombolla se la poden treure si no coincideixen amb altres grups bombolla diferents.

La normativa vigent en aquest moment és el decret del govern espanyol del 29 de març, que obliga a portar mascareta en interiors i a l'aire lliure quan no es pugui garantir la distància mínima d'1,5 metres.

La incidència de la Covid-19 a les escoles es manté baixa

Ara com ara, a Catalunya hi ha 17 grups escolars confinats per Covid-19, un més que fa 24 hores, segons les dades del Departament d'Educació. Aquesta xifra representa el 0,02% dels aproximadament 72.000 totals. Així, actualment hi ha 4.114 persones confinades (+431): 3.988 alumnes (+502), 125 docents i personal d'administració i serveis (+20) i 1 de personal extern (ídem).

En els darrers 10 dies a Catalunya s'han registrat 701 positius, amb un total acumulat des de l'inici del curs de 7.689 (+154), entre alumnes, docents, PAS o personal extern. Actualment no hi ha cap centre tancat, mentre que hi ha 14 que tenen algun grup confinat, el 0,27% dels 5.108 del sistema escolar.