Imatge del carrer del Doctor Frias de Reus amb tanques apilades i un cartell prohibint aparcar-hi

Les obres pel trasllat de les parades d'autobusos de Reus començaran la setmana vinent

El canvi d'ubicació s'ha de fer efectiu a principis d'estiu

Les obres per traslladar les parades d'autobús de la plaça de les Oques de Reus al carrer del Doctor Frias començaran la setmana vinent. Segons informa Reus Transport, s'han començat aquests dies els treballs d'arranjament de l'àrea de zona blava de davant de la Biblioteca Central, previs a l'inici de les obres.

El projecte compta amb 40.000 euros de pressupost i un mes de termini d'execució. Es tracta de deixar a punt la zona perquè s'hi construeixin les cinc plataformes que serviran de parada als autobusos interurbans que s'hagi fet efectiu el canvi. Com es pot veure a simple vista, les obres en si encara no han començat, i està previst que es ha facin la setmana vinent.

De les cinc plataformes que es construiran, quatre aniran al carrer del Doctor Frias, i la darrera al de l'Escorxador. Es perdran tots els espais d'aparcament regulat del carrer del Doctor Frias i, pel que fa a la zona blava en si, passarà de tenir 108 places a tenir-ne 100 i dues per a persones amb mobilitat reduïda.

El trasllat de les parades es farà efectiu cap al juny

Les quatre places per aparcar-hi autocaravanes es traslladaran al lateral oposat d'on son actualment. A les parades s'instal·laran marquesines i bancs, i també es mantindrà l'arbrat existent. Pel que fa als autobusos, totes les línies interurbanes deixaran d'aturar-se a la plaça de les Oques i passaran a fer-ho al carrer del Doctor Frias després que la Generalitat autoritzés el trasllat proposat per l'Ajuntament.

El consistori havia anunciat el trasllat a principis del 2019, però va haver de modificar el projecte. La primera idea era que les noves parades s'habilitessin a l'espai de l'actual zona blava de davant de la Biblioteca Central, però Gepec ho va recórrer perquè, segons la planificació urbanística del mateix Ajuntament, aquella zona blava ha d'acabar convertint-se en una zona verda.

El canvi es fa després d'anys de protestes per part dels veïns de la plaça. Les queixes, que el govern local ha admès, se centraven en el volum de trànsit que passava per les Oques sense que la zona estigués preparada per assumir-lo. Ara hi quedaran només els autobusos urbans i els que connecten Reus amb Castellvell i Almoster per una banda, i amb Salou per l'altra.

Aquests dos recorreguts es mantindran a la plaça de les Oques perquè no hi tenen el principi i final de línia. Les obres per construir les noves parades començaran la setmana vinent segons la previsió de Reus Transport i, després d'un mes de treballs i almenys un altre mes de tràmits, el calendari establert marca el mes de juny com la data en la qual es podria fer efectiu el trasllat.