TV3, líder d'audiència amb les Campanades de Cap d'Any

La retransmissió de Cap d’Any protagonitzada per un espectacle en directe va aconseguir un 43,9% de quota a Catalunya

Les campanades de Cap d’Any van tornar a ser el punt àlgid que li faltava a TV3 per tancar un gran any. Segons les dades proporcionades per ‘Kantar Media’, la retransmissió de la cadena autonòmica catalana líder en audiència va reunir una mitjana d’1.283.000 espectadors, el que equival a un 43,9% d’audiència, quasi tres punts més que l’any anterior.

La retransmissió va destacar per l’espectacle multimèdia creat per la companyia francesa Groupe F que s va poder veure en directe a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona. L’espectacle, d’una durada total de 24 min, acomiadava el 2018 i donava la benvinguda a l’any nou amb 4 actors en suspensió amb elements de foc, llum, efectes pirotècnics i videoprojeccions.

Espectacle de Cap d'Any al Passeig Maria Cristina de Barcelona
Espectacle de Cap d'Any al Passeig Maria Cristina de Barcelona | Cedida

 

TVE1 en segon lloc amb un 24% de quota

Més de la meitat dels espectadors de Catalunya van seguir per televisió les diferents retransmissions de les 12 campanades que va oferir TV3. En segon lloc va quedar TVE1 amb un 24% de la quota, és a dir poc més de la meitat de persones que van connectar amb TV3.

En canvi, Antena 3 només va aconseguir a Catalunya un 15,9%  tot i l’expectativa que s’havia generat al voltant del nou vestis de Cap d'Any de Cristina Pedroche.

TV3 tercera cadena més vista a Espanya

L’èxit de TV3 no es va quedar només en un àmbit català, ja que el seguiment de la cadena situa el seu record d’audiència com  la tercera emissora més vista al conjunt d’Espanya, per davant de Telecinco i La Sexta.

Així, segons ‘Kantar Media’, TVE1 amb Anne Igartiburu i Roberto Leal, tornava a ser la cadena líder a Espanya, amb 7.142.000 espectadors i un 40,8% de la quota, baixant quatre dècimes en relació a 2017.

Alberto Chicote i Cristina Pedroche acomiadaven l'any a Antena 3

Alberto Chicote i Cristina Pedroche acomiadaven l'any a Antena 3 | Antena 3

 

En segona posició repeteix Antena 3, amb Cristina Pedroche i Alberto Chicote com a presentadors des de la Porta del Sol de Madrid, que van aconseguir a 4.148.000 persones i un 23,7%, pujant 1,9 punts en relació al 2017.

La tercera posició va ser per TV3 amb Helena Garcia i Marc Ribas, darrera Tele 5 amb Lara Álvarez i Jesús Calleja  que van congregar 920.000 persones i un 5,3%, baixant 2,7 punts respecte al 2017. La cinquena posició va ser per La Sexta que va repetir amb Cristina Pardo i Iñaki López  i van obtenir 704.000 persones i un 4%, 3 punts per sota de l’any anterior.