Pere Aragonès.

L’avís d’Aragonès sobre el toc de queda que entra en vigor aquest divendres a la nit

Aquest mateix divendres al migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat llum verda a l'aplicació del toc de queda a Catalunya

Aquest mateix divendres al migdia el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat llum verda a l'aplicació del toc de queda a Catalunya. Després que d'entrada s'anunciés que afectaria 158 municipis, finalment s'establirà el confinament nocturn d'una a sis de la matinada a 161 municipis.Hi haurà excepcions, tals com urgències sanitàries o desplaçaments per anar a treballar, però el cert és que aquest mateix divendres entrarà en vigor. Avui mateix, de fet, la Fiscalia s'hi havia mostrat a favor.

Pere Aragonès: Una mesura «difícil» però «necessària»

Aquest ha estat l'anunci que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha fet aquest mateix migdia. Aragonès ha confirmat a través d'una piulada a Twitter que el confinament nocturn entrarà en vigor a la una de la matinada de divendres a dissabte. El president ha celebrat que la justícia hagi avalat el toc de queda, una mesura que ha titllat de «difícil» però, alhora, «necessària». Necessària per frenar els contagis, protegir vides i protegir el sistema sanitari. «Entre tots —ha dit Aragonès—, tombarem la corba de la covid-19».


D'altra banda, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, també ha valorat des de Vilada, al Berguedà, l'aprovació de la mesura. En un contacte amb la premsa, Vilagrà ha subratllat que és una «bona notícia per aturar els contagis», que diversos ajuntaments, com el de Barcelona, Badalona o Sant Cugat del Vallès, ja reclamaven. Vilagrà ha conclòs que «ens servirà per torçar aquesta corba tan dura i vertical que estàvem tenint».

Argimon parla d'un toc de queda de quatre setmanes

El toc de queda durarà, almenys, fins al divendres dia 23 de juliol.  Aquesta és la data límit, d'una setmana, permesa per la justícia. Tanmateix, el Departament de Salut calcula que aquesta mesura, per tal que es vegi reflectida en les dades epidemiològiques, haurà de durar unes setmanes. En concret, Josep Maria Argimon ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio que la durada hauria de ser de quatre setmanes.

Així doncs, a partir d'aquest divendres a la una de la matinada, no es podrà sortir fins a les sis dels municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència superior als 400 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies. En la notícia enllaçada es pot consultar la llista de 161 municipis que hauran de complir, com a mínim aquesta setmana, amb el toc de queda.