Imatge de Rosa Peral durant el judici del crim de la Guardia Urbana de Barcelona a l'Audiència de Barcelona

La decisió de Justícia amb Rosa Peral després de la seva entrevista a 'Catalunya Ràdio'

La condemnada podria ser traslladada

Continuen els problemes per a Rosa Peral. L'entrevista per a 'El matí de Catalunya Ràdio' li ha sortit cara. El que, al principi només era una falta greu, podria provocar-li un trasllat de cel·la.

La realitat és que l'estrena de les produccions de Netflix, 'El cos en flames' i 'Les cintes de Rosa Peral', han fet ressorgir el judici mediàtic. Arran d'això, el matinal de Ricard Ustrell va decidir entrevistar-la. I, malgrat que ja havia mantingut diverses entrevistes amb Butal Media, l'entrevista amb la ràdio pública ha estat la gota que ha fet vessar el got.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Rosa Peral té el règim de comunicacions restringit

Després que el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya li obrís un expedient «per donar entrevistes sense permís», la decisió final ja ha estat presa. Justícia ha prohibit fer trucades a tots aquells que no siguin familiars directes.

La decisió ha causat molt de bombo i, per això, la seva advocada ha aparegut aquest matí donant explicacions. Al matinal de la ràdio pública ha parlat del que li ha passat a Peral durant les últimes hores. Segons ha apuntat, Justícia li ha retirat molts objectes personals i porta sense poder parlar amb la família més de tres dies.

«Fa tres dies que no pot parlar amb la seva família directa. A més d'això, ha patit un registre molt intens de la cel·la», ha indicat Núria González, l'advocada.

S'està estudiant traslladar-la

A més de veure restringit el règim de comunicacions, la lletrada ha indicat que el Departament de Justícia li ha retirat molts objectes personals. «Se li han retirat objectes personals de tota mena, des d'auriculars fins a llapis de colors. Tot, se li ha regirat tot», ha indicat.

Per si això no fos poc, la lletrada ha indicat que Peral es troba en una situació «molt incòmoda». A més d'aquests dos càstigs, li haurien comunicat, de manera extraoficial, que s'està estudiant traslladar-la de cel·la.

Justícia es pronuncia

Enmig de l'enrenou, Justícia ha respost totes les acusacions de la lletrada. Segons ha avançat elmondelatele.cat, pel que fa al registre, han indicat que els registres «són habituals» en aquests casos.

Pel que fa a les restriccions de les comunicacions, han indicat que «s'han restringit les comunicacions mentre s'estudia el cas, però continua parlat regularment amb familiars».

Per evitar ser penalitzada, Peral hauria d'haver comunicat la proposta de la ràdio pública a la direcció del centre penitenciari, que decideix si autoritza o no les entrevistes.