Imatge d'arxiu de la Infanta Cristina

Letícia ho aconsegueix: la infanta Cristina se’n va

La infanta deixa l’empresa on ha estat 26 anys treballant i està disposada a marxar d'Espanya

Aquest any no podia haver començat amb més canvis per la Família Reial. Després de la mort de Pilar de Borbó, la relació entre els membres reials ha minvat considerablement. Després de saber que el rei Joan Carles no està molt content amb el seu fill Felip i la reina Letícia i està enfonsat en una greu depressió, ara és el torn de les infantes per fer  un pas endavant i allunyar-se de la monarquia.

En aquest cas, ha estat la infanta Cristina qui ha volgut crear més distància entre els membres la Casa Reial. La germana del rei deixarà el seu lloc de feina, on fa 26 anys que treballa, per mudar-se definitivament fora d’Espanya. Cristina s'ha acomiadat, així, de la seva feina a la fundació la Caixa i està disposada a viure indefinidament a Ginebra, on fa vida des de fa mesos.

La Caixa, molt propers a la reialesa

La infanta treballava a l’àrea internacional de la Caixa des de feia 26 anys. Segons informa ‘Vanitatis’, el patronat de la Fundació Bancaria La Caixa va aprovar el seu acomiadament el passat 12 de desembre, així que ja va començar aquest any amb un nou objectiu.

La nova feina de la infanta no serà molt diferent de l’actual, però si ben allunyada: treballarà a la Fundació Aga Khan, sense seu a Espanya. Feia temps que Cristina volia deixar aquesta feina, però mai es va poder trobar una solució que contentes tothom. Val a dir que aquells que havien de prendre aquesta decisió eren propers a la Casa Reial, com són César Alierta, Javier Godó i Javier Solana.

Cristina i Urdangarin, molt allunyats de la Família Reial 

Aquesta decisió potser té els seus orígens amb l’empresonament del marit de la infanta, Iñaki Urdangarin. Des que l’exesportista va ingressar a presó, Cristina ha estat de baixa. Bé és sabut que aquesta ordre judicial va significar un abans i un després a la relació entre la realesa, ja que Felip i Letícia intenten mantenir-se allunyats de les infantes per les seves polèmiques relacions –Cristina amb Urdangarin i Helena amb Jaime de Marichalar- per evitar que es relacioni directament amb la corona.

Cristina deixa enrere un sou de 238.000 euros anuals, segons recullen dades del 2013. La Caixa sempre ha estat al costat de la família reial, i fins i tot va moure la seva seu de Barcelona després de l’1-O de 2017. Tot i això, no caldrà que es preocupi:  la Fundació Aga Khan va ser creada per un bon amic del seu pare Joan Carles, i el tracte que rebrà serà similar al d’una reina.

També et pot interessar...