La venjança de Letícia: la decisió després de la mort de la infanta Pilar

El rei Joan Carles es troba en una dura depressió arran la mort de la seva germana

La reina Letícia i el rei Joan Carles al Palau Reial (6-01-18)
La reina Letícia i el rei Joan Carles mai han mantingut una estreta relació | G3

La família Reial espanyola és una constant novel·la que sembla no tenir final. I quan sembla que els secrets que envolten la monarquia s’han desvelat, apareixen noves anècdotes i històries sobre les vertaderes relacions i convivències dels membres reials.

L’any va començar amb una tràgica notícia per la Casa Reial: la infanta Pilar, germana del rei Joan Carles, moria després d’anys lluitant contra un càncer de còlon. Segons moltes fonts, el rei emèrit ha entrat en una profunda depressió de la qual està intentant sortint recuperant velles i polèmiques activitats, com anar de cacera amb els seus amics.

Joan Carles, sense el suport de la seva família

Ha estat la periodista Pilar Eyre, com sempre compartint els seus coneixements de la Casa Reial, la que admetia aquest dijous que el rei emèrit parla cada dia amb la seva germana Pilar, a qui estava realment molt unit. S’ha mudat a Sanxenxo, Vigo, i està començant una nova vida després d’aparèixer pel funeral de Pilar de Borbó.

La situació familiar no ha beneficiat a què el rei Joan Carles pugui millorar el seu estat d’ànim, raó per la qual ha decidit «fugir» de la Zarzuela. És sabut que la reina Sofia no vol saber res d’ell, i el seu fill Felip comença a estar fart de veure continues fotografies del seu pare coquetejant amb altres dones. Per altra banda, la situació amb la reina Letícia tampoc apunta bones maneres, ja que també és comentada la mala relació que existeix entre l’actual monarca i Joan Carles de Borbó.

Felip, molt condicionat per Letícia

El rei Felip no té temps per consolar el seu pare. La monarquia està sent qüestionada últimament, sobretot amb l’arribada del Govern progressista, i això ell ho sap. És per això que s’excusa afirmant que està ocupat «lidiant amb un país difícil i una dona amb molta personalitat». 

Les males llengües parlen que aquestes decisions estarien condicionades per la reina Letícia, qui mai ha tingut una relació especialment propera amb el rei emèrit. De fet, la parella reial va acudir a la capella ardent de donya Pilar, celebrada al seu mateix domicili, però no van assistir a l’enterrament i Joan Carles no perdona aquest gest.

Una situació complicada per les infantes

Les infantes Helena i Cristina, germanes del rei Felip, tampoc s’ho posen fàcil al seu pare. La infanta Cristina té la seva història marcada amb l’entrada d'Iñaki Urdargarin, el seu marit, a presó. Helena ha de lluitar contra la rebel·lia dels seus fills, Victòria Frederica i Froilà, qui han heretat l’actitud polèmica de Marichalar.

Segons comenta Pilar Eyre, Joan Carles gairebé no es parla amb la seva filla Cristina, afirmant que «ella sempre interposa les reclamacions i súpliques sobre el seu marit, tota una feina per ell, la seva reincorporació plena a la família, el reconeixement dels néts, que no tenen culpa dels abusos del seu pare…». De fet, ni tan sols Felip parla amb la seva germana: tota la família ha volgut allunyar-se de l’escàndol de l’empresonament d’Urdangarin, intentant que no es relacioni amb la corona.

La infanta Helena, per la seva banda, sempre ha tingut una relació molt estreta amb el rei. El problema, explica Eyre, és que la infanta no deixa de ser una filla, «algú amb qui pots passar moments màgics, però amb qui és gairebé impossible obrir-se en canal i mostrar els teus sentiments». Així, sembla que Joan Carles estarà intentant superar la seva pèrdua amb l’afecte dels seus amics després de les diverses excuses i motius de la seva família.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari