Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'exterior dels estudis de TV3

Amenaça d'apagament a TV3 a partir de gener

La vaga podria seguir al gener amb aturades de diverses hores o, fins i tot, un dia sencer

Imatge de l'exterior dels estudis de TV3
Els treballadors de TV3 continuaràn amb la vaga després de les festes de Nadal, intensificant-la | TV3

Les dues assemblees del comitè d'empresa de TV3 exigeixen millores laborals amb aturades parcials en la programació des del passat dijous 28 de novembre fins al 18 de desembre. Primer es van començar a fer aturades de 15 minuts en els telenotícies, però aquest dimarts 10 de desembre ha afectat ‘els Matins’, de 9.00 a 9.15 hores, i la pròxima la faran dijous al ‘Polònia’, de 22.05 a 22.20 hores.

Aturades de diverses hores al gener

Tanmateix, els comitès d’empresa i la direcció de TV3 no estan arribant a un acord i, per tant, els primers han decidit que la continuaran després del Nadal  amb accions més severes, com per exemple fer aturades que durin diverses hores al dia o, fins i tot, un de sencer  en els diversos mitjans de Televisió de Catalunya, segons ha informat ‘Metrópoli Abierta’.

Fa tres setmanes que les assemblees de TV3 i Catalunya Ràdio van aprovar dur a terme una vaga parcial al novembre i desembre per exigir millores laborals, entre les quals es troben els temes sobre la «recuperació de 35 hores del conveni», el  «pla de renovació de la plantilla»  sense perdre més places, «substitucions i contractes per a pics de feina» i trobar una «solució per als treballadors indefinits no fixos».

Per aquesta raó i per aconseguir un «nou Consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) professional i independent del Govern i sense quotes de partit» van decidir fer aturades parcials en la programació de TV3, el 324, Esport3 i mitjans digitals, tot i que la primera aturada parcial de la programació va tenir unes conseqüències sorprenents en l'audiència.   

També et pot interessar...