Imatge d'un tren de Rodalies

Retards d'una hora a tres línies de Rodalies per una avaria a Barcelona

Una avaria entre les estacions de Sants i Plaça Catalunya ha provocat afectacions al trànsit ferroviari des de les set del matí

Una avaria en la senyalització d’Adif provoca retards de fins a seixanta minuts a diverses línies de trens de Rodalies. Els problemes han començat cap a les set del matí d’aquest divendres, i a dos quarts d’onze del matí, els retards del trànsit ferroviari encara es mantenen.

L’avaria s’ha produÏt a Barcelona, entre les estacions de Sants i de la Plaça Catalunya, i està afectant les línies R1, R3 i R4. Per tal de reparar l’avaria, tècnics d’Adif han hagut de tallar la circulació en una de les dues vies del tram, per la qual cosa s’ha vist afectat el pas de combois.

En aquest sentit, s’ha intentat minimitzar l’afectació i evitar que es generin molts retards. Per això, s’han reduït algunes freqüències de pas —en el cas de les línies 1 i 4— i s’ha utilitzat el túnel del Passeig de Gràcia per a fer desviaments puntuals.

Els tècnics ja han localitzat l'avaria i estan gestionant el recanvi que han de substituir. Un cop passi l'hora punta, instal·laran la nova peça que permetrà reparar la incidència.

Les línies de Rodalies afectades

La ubicació de l’incident és a un punt crític de la xarxa de Rodalies de Catalunya, localitzada entre dues estacions de referència. Tant és així que s’han vist afectades, de retruc, tres línies concorregudes.

Per una banda, una afectada és la línia R1. Uneix de manera transversal la zona litoral de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, des del Llobregat fins a l’entrada de la província de Girona.

La línia R3, per altra banda, uneix Barcelona i el Vallès amb el Pirineu a través de Vic. Per últim, la línia R4 connecta la zona meridional de la demarcació de Barcelona amb la capital, des de Manresa fins a Sant Vicenç de Calders.