Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista aèria de Tarragona.

Les eines de la reflexió per al 26-M

Recapitulem les anàlisis dels candidats i els panorames electorals de les ciutats tarragonines de cara als comicis d'aquest 26M

Joaquim Mir, Camp de Tarragona
El Camp de Tarragona, vist per Joaquim Mir. | Google Art Project

 

Per les eleccions municipals d'aquest diumenge 26 de maig,  a TarragonaDigital ens hem proposat radiografiar els candidats i els panorames polítics de les ciutats més importants del Camp de Tarragona. El criteri ha estat senzill: hem agafat les poblacions de més de 10.000 habitants i hi hem sumat Montblanc i Falset perquè —tot i estar per sota d'aquest número— són capitals de comarca amb gent molt simpàtica. Avui, jornada de reflexió, recapitulem totes aquestes peces per tenir eines per decidir el vot demà (qui no el tingui decidit).

La Tarragona interior

Vam començar precisament per Falset i el Priorat, amb aquest article que focalitzava en el relleu d'alcaldia d'ERC i en la situació del comarca, expectant per l'imminent veredicte de la UNESCO sobre la declaració de Patrimoni de la humanitat. Com a complement, Manel Sales de Ràdio Falset ens va traçar una magnífica panoràmica de la campanya electoral al Priorat.

Cap al nord, ens vam acostar a Montblanc, per avaluar les opcions de repetir alcaldia de Pep Andreu i valorar el comiat d'Albert Batet a Valls.

Mastegots a la Costa Daurada

Es preveu una nit electoral moguda a les ciutats de la costa tarragonina, en especial a Cambrils, Vila-seca i Salou. Per això, a més de resseguir els candidats en els nostres 1x1, hem demanat dues peces al periodista cambrilenc Isaac Albesa i una del nostre Cap de Política Dídac Montoliu sobre les opcions de Cs d'assolir cotes importants de poder, sobretot a Salou i a la Diputació de Tarragona.

El Baix Penedès, el paradís de la fragmentació política

Hem repassat els alcaldables de  les tres ciutats més importants del Baix Penedès, amb les seves particularitats i el récord de llistes presentades al Vendrell.

Reus i Tarragona, les joies de la corona

I per acabar, les capitals del Baix Camp i el Tarragonès, on tot i la dura competència es preveu que els actuals alcaldes Pellicer i Ballesteros revalidin les victòries amb relativa complicació.