Imatge de la borrasca Isaack.

La borrasca Isaack ja ha arribat a Catalunya i l'AEMET alerta: «Vent, pluja i nevades»

«La borrasca Isaack donarà pas a un intens temporal mediterrani amb vent, mala mar, pluges intenses i nevades a cotes baixes», diu l'AEMET

La borrasca Isaack ja és a casa nostra. I això què representa? Doncs que ens espera un dia molt complicat a Catalunya, marcat sobretot per les ventades, les pluges i nevades en diferents punts del territori. 

«La borrasca Isaack donarà pas a un intens temporal mediterrani amb vent, mala mar, pluges intenses i nevades a cotes baixes. Sobretot entre el dimarts, 7 de febrer, i el dimecres, 8 de febrer», alerta l'AEMET. En altres paraules, Catalunya patirà entre avui i demà els efectes d'una borrasca que portarà molt de vent i molta pluja. 

On hem de parar especial atenció? 

L'AEMET i el Meteocat assenyalen diferents punts de la geografia catalana. Més enllà de la costa —a l'Empordà hi podriem arribar a veure onades de fins a 6 metres—, els meteoròlegs assenyalen comarques com la Garrotxa, el Ripollès, Osona, la Selva i el Vallès Oriental. Punts on, al llarg d'aquest dimarts, s'hi podrien arribar a veure flocs de neu. 

De fet, es podria superar el llindar de 10 centímetres i la cota de neu se situaria al voltant dels 700 metres. Localment podria baixar fins als 400. A la tarda, pujarà als 900 metres al litoral i preliitoral.

D'altra banda, altres comarques com la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià també estan alertades per una possible nevada al llarg del dia d'avui.  Sense anar més lluny, Protecció Civil va activar dilluns, 6 de febrer, la fase d'alerta el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat). 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del TEMPS a CATALUNYA al WhatsApp 

L'alerta per fort onatge, també activada

Les ventades, la pluja i el fred vindran acompanyades d'un fort onatge a la costa. Protecció Civil va activar el passat diumenge, 5 de febrer, l'alerta per fort onatge a tota la costa de Catalunya. 

Les onades podrien arribar a superar els sis metres en alguns punts del litoral i per això mateix Protecció Civil demanava extremar precaucions i no apropar-se a zones de risc com poden ser espigons i passejos marítims.