Imatge d'Espartac Peran, primer pla

Espartac Peran: la mort del seu germà i els seus pares i el drama que ha patit

La mort sempre ha estat present a la seva vida

Espartac Peran és un dels mítics presentadors de TV3 i, a més, un dels més estimats perquè ha fet gairebé tots els papers possibles en la cadena pública catalana.

Des de ser l'home del tràfic a 'Els matins' de Josep Cuní, fins a dirigir el concurs de l''Atrapa'm si pots' de Llucià Ferrer, una de les apostes més encertades de TV3

El presentador també ha presentat gales i magazins com ara 'Divendres' o 'Enganxats', a més d''Els matins d'estiu', juntament, amb Lídia Heredia i Ariadna Oltra.

El seu debut com a escriptor

Recentment, Espartac Peran ha fet 51 anys i la seva vida professional i personal està plena d'èxits. Malgrat això, el presentador és un humà com tots nosaltres i també ha patit grans pèrdues al llarg de la seva vida que li han deixat una forta empremta.

L'any passat, l'Espartan Peran  es va estrenar com a escriptor. L'icònic presentador va utilitzar l'escriptura com a teràpia i va publicar el seu primer llibre: 'Tres desitjos abans de morir'.

Un llibre on mostra com la seva vida ha estat molt lligada a la mort. La realitat és que Espartac Peran, en els últims anys, ha viscut els episodis que podrien ser, possiblement, els més tristos de la seva vida. Ha patit tres grans pèrdues: la de la seva mare, la del seu pare i la del seu germà gran. Tres pèrdues que han marcat un abans i un després a la seva vida.

En una entrevista al 'Planta Baixa', Espartac Peran, va reconèixer que publicar el llibre no ha estat una cosa fàcil. Feia més de 20 anys que li donava voltes a la publicació d'aquest llibre, un pas que ha fet gràcies al suport dels seus amics: «Hem de pensar en la mare, per exemple, i no deixar-la oblidada. Truquem-la i diguem-li que l'estimem», va indicar. 

Durant l'entrevista el presentador va indicar que la publicació no vol que es rebi com un autèntic drama, sinó que simplement és una manera d'enviar un missatge als lectors perquè cuidin dels seus mentre visquin. 

Els seus secrets més íntims

En el llibre, Espartac revela els seus secrets més íntims i desconeguts. Explica que els seus pares van tenir un fill abans que ell nasqués,  que es va morir quan tenia nou anys.

«És deia Eliseu i és un germà a qui no vaig conèixer, encara que em fa ràbia dir això perquè realment tinc la sensació d'haver-lo tingut al meu costat. Va morir als nou anys, abans del meu naixement. Per tant, jo vaig néixer en una família amb els pares marcats per la pèrdua d'un fill», va confessar.

La mort del seu germà va suposar un gir a la vida dels seus pares. «Un cop morts els pares, al cap d'uns anys, jo veig uns pares que van canviar. El meu pare es va silenciar per sempre arran de la mort del meu germà. Jo vaig viure en una família molt feliç i no tinc cap retret cap als meus pares».

«Ara bé, hi havia moltes coses amagades... Aquest tipus de pèrdua no se supera mai, el dol marxa, però la pena t'acompanya i la tens allà sempre. Cada setmana anàvem al cementiri amb el meu pare, que netejava el nínxol mentre parlàvem», va explicar. 

Els seus pares van morir amb 4 mesos de diferència i, el periodista, va voler reflexionar sobre tot el que havien viscut. El fet de veure'ls en els seus últims moments, hauria titulat el seu llibre: «Tres desitjos abans de morir».

«Si tens la sort de poder acomiadar-te de la vida abans de morir, t'adones de quins són els teus últims desitjos. El més entranyable és que, al final, demanes coses tan senzilles com que algú et doni la mà», va reflexionar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!