Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la ministra María Jesús Montero.

El govern espanyol anuncia un servei que serà gratis per a tothom durant tot el 2023

L'executiu espanyol anuncia que mantindrà la gratuïtat a Rodalies i Mitja Distància durant tot el 2023

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat que els pressupostos generals de l'Estat per a 2023 inclouen la gratuïtat a Rodalies i Mitja Distància. D'aquesta manera, la mesura que està en vigor des del setembre i vencia a finals d'aquest any es mantindrà durant tot l'any vinent. 

En roda de premsa aquest dimarts després de la reunió del Consell de Ministres que ha aprovat el projecte de comptes públics per a l'any que ve, Montero ha explicat que la partida destinada al Ministeri de Transports s'incrementa un 41,2% fins als 700 milions d'euros.

La major part anirà destinada a Renfe per sufragar el manteniment de la bonificació i gratuïtat de Rodalies i Mitja Distància.

Tot el 2023, de franc

Montero ha defensat convertir aquesta política en «estructural» i ha dit que l'executiu vol «veure resultats concrets per a la transició ecològica», que és una «política prioritària».

500.000 abonaments gratuïts de Rodalies

És una mesura amb gran acceptació. I és que Renfe ha entregat gairebé 500.000 abonaments gratuïts de Rodalies i Mitja Distància en el primer mes amb bonificacions al transport públic, segons ha informat la companyia ferroviària.

La xifra suposa que l'11,5% de la població activa de Catalunya ha adquirit títols rebaixats, segons el Ministeri de Transports. Del total de títols, el 83,5% corresponen a Rodalies (374.663) i el 16,5% a Mitja Distància (82.355).

Pel que fa a títols d'Avant, se n'han venut prop de 6.000 amb descomptes del 50%, dels quals 4.100 són del trajecte Barcelona–Figueres i 1.800 per Barcelona–Lleida. Amb tot, en l'acumulat de 2022 prop de 9 milions de viatgers han fet servir Renfe o els serveis Regionals, el que suposa un increment del 16% respecte de l'any passat.

Al conjunt de l'Estat, Renfe ha entregat 1,5 milions d'abonaments gratuïts.