La pensió oculta de Joan Carles I: El dineral que li ha regalat el seu fill

Els membres de la Família Reial no tenen dret a una pensió de jubilació perquè no cotitzen a la Seguretat Social

Joan Carles I assisteix a una correguda de bous a la Fira de Sant Isidre el dimecres 29 de maig de 2019
La pensió oculta de Joan Carles I: El dineral que li ha regalat el seu fill | Catalunya Diari

Jubilar-se amb una pensió digna és el somni de la majoria dels espanyols del carrer. No tots ho aconsegueixen, i cada vegada cal treballar més anys i cotitzar més per poder afrontar la vellesa amb tranquil·litat. Ara, hem conegut l'import de la pensió que rebia el rei emèrit Joan Carles I. 

Una pensió realment Reial

153.000 euros. Ni més ni menys. Aquesta és la quantitat que va rebre Joan Carles I en el seu primer any com a jubilat. Malgrat haver-se retirat el juny de l'any 2019, el rei emèrit va seguir percebent la mateixa assignació per part dels pressupostos de la Casa Reial. Fins que aquest mes de març el seu fill se la va retirar.

Aquesta setmana es compleix un any des que la Casa Reial va anunciar que el rei Joan Carles I s'apartava de tota activitat pública. Just cinc anys després del dia que va anunciar la seva abdicació. Durant aquest any hem vist poc a l'antic Rei, i sempre dedicat a activitats privades. Al web de la Casa Reial no figura en cap acte oficial amb l'excepció del funeral de la seva germana.

Com que no cotitzen a la Seguretat Social, els membres de la Família Reial no tenen dret a una pensió de jubilació. Després de la seva proclamació com a Rei el juny de 2014, Felip VI va assignar als seus pares una quantitat.

La del seu pare es va fixar en 194.232 euros dividits en dotze pagues mensuals. Tot i jubilar-se, Joan Carles I va seguir cobrant el 2019 aquesta quantitat. També ho va fer durant els primers mesos de 2020. Fins que el 15 de març Felip VI va decidir retirar-li l'assignació al seu pare.

L'escàndol dels comptes suïssos que ho va canviar tot

La relació del rei Joan Carles amb unes fundacions d'origen opac que ara mateix està sent investigada per la Justícia suïssa li va posar de nou a l'ull de l'huracà. No era la primera vegada que aquesta classe d'escàndols esquitxava la seva figura. Però aquesta vegada tenia una gravetat afegida perquè afectava el seu fill.

Felip VI apareixeria com a beneficiari d'una d'aquestes fundacions, quelcom que va portar a l'actual Rei a retirar l'assignació del seu pare. També a renunciar a la part de la seva herència, en un intent de desvincular-se dels tèrbols negocis del seu pare.


Comentaris

envia el comentari