El govern espanyol aprova una moratòria hipotecària per fer front a la crisi del coronavirus

La decisió s'oficialitzarà després del Consell de Ministres d'aquest dimarts

Pedro Sánchez, fent una conferència durant la confinació, el 13 de març de 2020
Pedro Sánchez, fent una videoconferència durant la crisi del coronavirus. | Catalunya Diari

El Consell de Ministres telemàtic d'aquest dimarts, 17 de març, ha aprovat una moratòria hipotecària, una de les mesures estrella del pla de xoc econòmic contra el coronavirus. Així doncs, gràcies a aquesta mesura que ha posat sobre la taula la vicepresidenta econòmica de l'executiu central, Nadia Calviño, els treballadors més vulnerables que tinguin una hipoteca no hauran de fer front a les quotes pels seus habitatges de residència habitual durant el període que duri la crisi. Itàlia també va impulsar una mesura similar quan va iniciar el seu confinament.

Un Consell de Ministres atípic que es preveu «llarg i dens»

La mesura es presentarà dins del paquet econòmic de mesures per fer front a la crisi del coronavirus que el govern espanyol debat aquest dimarts en el Consell de Ministres ordinari, que s'està fent, però, de forma atípica: Pedro Sánchez és a la Moncloa només acompanyat de la vicepresidenta primera Carmen Calvo, la ministra d'Hisenda i Portaveu María Jesús Montero i els quatre ministres encarregats de gestionar l'estat d'alarma: el de Sanitat, Salvador Illa, el d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, el de Transports, José Luís Ábalos i la de Defensa, Margarita Robles.

La previsió és que el Consell de Ministres, que es preveu «llarg i dens» segons han explicat alguns mitjans de comunicació, aprovi un important paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi del coronavirus amb una xifra que podria rondar els 20.000 milions d’euros. Entre elles, s’esperen préstecs i avals públics per a empreses o mesures per facilitar els expedients de regulació temporals.

També es podria aprovar la concessió d’una prestació per quedar-se sense feina o la suspensió temporal del pagament de cotitzacions a empreses i autònoms. A aquestes mesures s'hi suma aquesta moratòria hipotecària o la prohibició a les grans companyies de subministraments bàsics.


Comentaris

envia el comentari