Foto Casa Blanca amb llamp

Tragèdia al lloc més segur del món: un llamp mata 3 persones a la Casa Blanca

Les víctimes eren a Lafayette Square, a pocs metres de la Casa Blanca

Tragèdia inimaginable als Estats Units. Tres persones van morir divendres passat a Washington per la fatal caiguda d'un llamp al costat de la Casa Blanca. Segons dades de la policia nord-americana, les víctimes són: James Mueller, de 76 anys, la seva dona, Donna Mueller, de 75, tots dos de Wisconsin, i un home de 29 anys del qual encara no s'ha facilitat la identitat.

No serien, per tant, turistes. Diversos mitjans van especular ahir amb la possibilitat que els morts fossin turistes que estaven de visita per la capital nord-americana. Les víctimes eren a Lafayette Square, una plaça plena d'arbres situada davant la Casa Blanca. Una altra persona va resultar ferida, i es troba en estat crític.

Cada dia hi passen milers locals, treballadors i turistes per aquest lloc.

Cal destacar que totes les víctimes del succés van ser traslladades a l'hospital encara amb vida. Tres van morir al centre hospitalari; i una quarta lluita per la seva vida, malgrat que es troba en estat crític.

▶️ Vídeo del dia

El llamp, a deu metres de la Casa Blanca

Al voltant de les 19.20 hores, hora local, un llamp va caure a l'esmentat parc de Lafayette Square, a deu metres i mig de la Casa Blanca.

Els membres del servei secret de la Casa Blanca van ser els primers a atendre les víctimes del llamp. Van ser ells els que van trucar als equips d'emergències, que van traslladar totes les víctimes a l'hospital amb vida.

Finalment, però, tres van morir; i una quarta persona, que es troba en estat crític a l'hospital, lluita per la seva vida.

Els arbres no són segurs

És el que ràpidament van traslladar els Bombers de Washington quan els van preguntar pel succés. «Els arbres no són llocs segurs. Per a qualsevol que vulgui buscar refugi sota un arbre, és un lloc molt perillós», deia Vito Maggiolo, portaveu del Departament de Bombers de la capital americana.

Pel que sembla, durant el temporal, les víctimes van decidir refugiar-se entre els arbres que hi havia al costat de l'emblemàtic edifici. Mala decisió, ja que segons els Bombers de la capital americana és «un lloc perillós».