Imatge d'una dona amb mascareta amb un carretó de la compra

MINUT A MINUT: Només tres defuncions per coronavirus a Tarragona en les darreres 24 hores

Seguiu en directe totes les informacions del coronavirus a les comarques de Tarragona

En les darreres 24 hores s'han registrat 16 nous casos confirmats de Covid-19 i tan sols 3 defuncions en tota la demarcació de Tarragona. Així, les dades acumulades al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre fins aquest diumenge són de 1.809 casos positius confirmats i 343 morts.

Seguiu en directe tota la informació del coronavirus a TarragonaDigital amb aquest minut a minut.

ACTUALITZACIÓ 17.05 hores

GALERIA DE FOTOS: Les imatges d'Àngel Ullate del primer dia de desconfinament parcial per als nens i nenes de Tarragona

Els nens i nenes de Tarragona surten al carrer en confinament
Els nens i nenes de Tarragona surten al carrer en confinament | Àngel Ullate

ACTUALITZACIÓ 16.43 hores

El pròxim dijous 30 d'abril a les 17 hores, el Casal Popular Sageta de Foc  de Tarragona engega una nova iniciativa solidària amb diverses persones que actualment es troben sense llar i sense suport familiar a la ciutat de Tarragona. La recollida d'aliments, així com estris de cuina i neteja, es farà al Casal, al carrer de la Nau número 11 (Part Alta).

La iniciativa arriba després de detectar fins a 15 casos de persones que necessiten fruites, verdures, oli, sal, plats, coberts, paelles, cassoles, garrafes d'aigua, aigua per netejar, cubells, renta plats, jocs de taula i fogonets per cuinar.

Fa un mes i mig el Casal va engegar una altra iniciativa solidària, les Xarxes de Solidaritat, les voluntàries de la qual continuen ajudant a les persones que no poden sortir de casa seva per a cobrir les seves necessitats més bàsiques, així com acompanyar-les en el seu confinament.

El Casal Popular Sageta de Foc està situat al carrer de la Nau, número 11 de Tarragona
El Casal Popular Sageta de Foc està situat al carrer de la Nau, número 11 de Tarragona | Google Maps

ACTUALITZACIÓ 16.30 hores

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va ser present, aquest dissabte, en una reunió de treball, a través de videoconferència, amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la qual va exposar les línies de treball que s’estan duent a terme per tal de fer la desescalada gradual del confinament. El batlle salouenc va destacar «la importància de revitalitzar el comerç local i el teixit empresarial dels municipis turístics«, exposant el cas de Salou, «perquè treballadors i treballadores, petita i mitjana empresa i autònoms i autònoms discontinus puguin tirar endavant».

El batlle va assistir a la reunió telemàtica amb la ministra Maroto com a responsable d’un dels 8 municipis que formen part de la Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT). En el seu torn de paraula, el mandatari va comunicar la necessitat imperiosa de tenir coneixement de quina serà la data en què s’inicïi «el desconfinament gradual, amb garanties sanitàries com a destinació saludable», perquè es pugui «iniciar el moviment turístic».

Captura de la videoconferència de els municipis de l'Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT)
Captura de la videoconferència de els municipis de l'Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT) | cedida

ACTUALITZACIÓ 13.30 hores

La Rambla Nova, el Balcó del Mediterrani o el Serrallo, a Tarragona, s'han omplert de nens i nenes, acompanyats dels pares, en aquest primer dia de desconfinament parcial per als infants.

ACTUALITZACIÓ 13.30 hores

El confinament ha agafat de ple els veïns del poble de Maspujols, que aquest 25 d'abril havia de celebrar el dia gros de la seva Festa Major de Sant Marc. Tot i l'obligació de restar a casa confinats, però, els Diables de Maspujols diversos membres de la colla de Diables van pujar als seus balcons i terrats i van encendre carretilles.

ACTUALITZACIÓ 13.00 hores

Gran preocupació i frustració entre les pirotècnies catalanes. Porten tot un any treballant per a un juny incert, l'únic mes que fan bona caixa. La crisi del coronavirus està arruïnant tot un sector que continua aturat. Calculen que les pèrdues ja són del 50% i fins al 75% de la facturació anual, una xifra que pot ser més catastròfica si s'elimina la celebració de Sant Joan.

ACTUALITZACIÓ 12.25 hores

UGT ha denunciat l'Hospital Joan XXIII de Tarragona a Inspecció de Treball per no garantir la seguretat i la salut dels seus treballadors. Segons el sindicat la direcció del centre hospitalari ha restringit el subministrament de mascaretes FFP2 i FFP3 i està obligant el personal sanitari a reutilitzar-les fins a tres jornades de treball.

Imatge de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, durant la crisi del coronavirus

ACTUALITZACIÓ - 26/04/2020 a les 11.40 hores

Segons les noves dades, s'ha produït un important descens en el nombre de persones que han perdut la vida per Covid-19 a Espanya. 288 persones han estat víctimes de virus en les últimes 24 hores, fet que eleva la xifra total a 23.190 morts. Els contagis diaris diagnosticats mitjançant un test PCR són 1.729 i els curats 3.024, per a un total de 207.634 infectats confirmats per PCR i 98.732 recuperats.

ACTUALITZACIÓ - 25/04/2020 a les 18.00 hores

Els treballs de neteja i desinfecció dels espais públics s'ha intensificat en els últims dies a tots els barris de Tortosa. Ara, els treballs s'incrementen, a les portes del desconfinament parcial que a partir de diumenge podran fer els menors de 14 anys, segons ha dictat el govern espanyol.

La neteja es du a terme amb aigua a pressió i productes viricides, i se centren especialment en les zones que aquests dies apleguen una major afluència de persones. És a dir, a les proximitats dels centres de salut, com l'Hospital Verge de la Cinta, l'Hospital de la Santa Creu, la Clínica Terres de l'Ebre, els centres d'assistència primària o les farmàcies. També al voltant dels establiments d'alimentació, com el Mercat de Tortosa o els supermercats, així com a les immediacions de les comissaries de policia de la ciutat

Respecte la sortida dels infants, l'Ajuntament ha informat que les zones esportives i els parcs infantils de Tortosa seguiran tancats i no s'hi podrà accedir.

Imatge de la neteja als carrers de Tortosa abans del desconfinament parcial dels nens
Imatge de la neteja als carrers de Tortosa abans del desconfinament parcial dels nens | ajuntament de tortosa

ACTUALITZACIÓ 17.28 hores

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir durant tres dies seguits d'aquesta setmana un home per saltar-se les ordres de confinament decretades per l'estat d'alarma. L'individu —un veí del Vendrell, de 25 anys i nacionalitat marroquina— va ingressar a presó aquest divendres. 

ACTUALITZACIÓ 17.00 hores

L’Ajuntament de Roda de Berà ha analitzat les dades de consum d’aigua i de la recollida de la brossa durant el confinament per detectar si s'ha produït l'arribada de visitants a les segones residències. A partir de l’anàlisi de les dades del consum d’aigua, l’equip de Govern ha constatat que durant els nou dies de Setmana Santa no hi va existir un repunt de visitants de segona residència, i no hi ha diferència quant al consum de les setmanes anteriors de confinament. S’han comparat les dades dels 9 dies de Setmana Santa de 2019, que es va allargar del 14 al 22 d’abril, amb les de 2020, des del 5 fins al 13 d’abril.

Pel que fa a l’anàlisi de la recollida de la fracció rebuig de la brossa, una dada que l’Ajuntament ha utilitzat en altres ocasions per quantificar la població flotant durant l’època estival, per exemple, la tendència és també la mateixa, no es constata una arribada considerable de visitants.

Ajuntament de Roda de Berà

ACTUALITZACIÓ 16.52 hores

La Guàrdia Civil ha col·laborat amb Creu Roja en el trasllat d'aliments i material higiènic i sanitari des de la seu central de l'entitat fins a les delegacions localitzades en diversos municipis del sud de la demarcació de Tarragona per a cobrir les necessitats de persones vulnerables.

Imatge de la Guàrdia Civil carregant aliments i material sanitari per ajudar la Creu Roja
La Guàrdia Civil ha ajudat la Creu Roja traslladant aliments i material higiènic | cedida guàrdia civil

ACTUALITZACIÓ 16.25 hores

Una quinzena de pagesos voluntaris de la Cooperativa Agrícola de Vila-seca han ajudat a desinfectar amb els seus tractors i dipòsits els carrers dels nuclis de Vila-seca i de la Pineda. L'acció, que s'ha fet aquest divendres al vespre, s'ha fet just abans que entri en vigor la sortida autoritzada dels infants i adolescents a partir d'aquest diumenge.

ACTUALITZACIÓ 15.54 hores

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha demanat aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el retorn de competències al govern català per tal que el desconfinament, quan es produeixi, es dirigeixi des de Catalunya. El president català ha defensat que «no es pot planejar el desconfinament a 600 quilòmetres de distància».

ACTUALITZACIÓ 15.00 hores

Des de l'inici de la pandèmia, a l'Hospital Sociosanitari Francoí de Tarragona s'han registrat 55 professionals sanitaris i 79 pacients que han donat positiu. Els treballadors mostren la seva procupació per l'elevat nombre de positius.

ACTUALITZACIÓ 14.00 hores

La Setmana Medieval de Montblanc hauria d'haver tancat aquest cap de setmana la 33a edició amb un programa farcit d'actes culturals, però la crisi del coronavirus ha obligat a suspendre-la fins l'any vinent. Reprogramar els actes per al 23 de juliol o la tardor no sembla una opció viable per a l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. 

ACTUALITZACIÓ 13.30 hores

La Creu Roja Tarragona està ajudant a trobar feina les persones sense sostre que estan passant el confinament pel coronavirus al pavelló del Serrallo. L'entitat els orienta laboralment i els dona un cop de mà a l'hora de preparar un currículum, i a la vegada està en contacte amb el teixit empresarial per saber quins perfils calen. De la cinquantena que dormen al pavelló, cinc ja han trobat feina.

La tècnica de Creu Roja Tarragona, Marta Flores, descarrega el menjar que donen als sensesostre que han trobat feina perquè puguin subsistir fins que cobrin el primer sou

ACTUALITZACIÓ 13.00 hores

Segons les noves dades, s'ha produït un lleuger increment de morts respecte al dia d'ahir amb un total de 378 noves víctimes mortals a Espanya en les últimes 24 hores respecte a les 367 defuncions d'aquest passat divendres. La xifra total de defuncions a tot l'Estat és de 22.902.

ACTUALITZACIÓ 12.30 hores

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau ha tornat a sorprendre els seus veïns i veïnes amb i aquest dissabte han fabricat una reproducció de les quatre colles castelleres de Tarragona i fet una baixada de pilars de balcó a balcó.

ACTUALITZACIÓ 11.48 hores

Ha mort Mossèn Josep Maria Barenys i Capellades als 91 anys, qui va ser durant més de 43 anys el rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell i de l'Arxiprestat del Baix Penedès. El capellà havia donat positiu en coronavirus feia unes setmanes i ha mort aquest dissabte a l'Hospital Comarcal del Vendrell.

Mossèn Josep Maria Barenys en una imatge d'arxiu
Mossèn Josep Maria Barenys en una imatge d'arxiu | Parròquia de Sant Salvador del Vendrell

ACTUALITZACIÓ 11.15 hores

Els delictes cauen un 80% a l'àrea metropolitana de Tarragona durant el confinament, segons apunten advocats tarragonins. Expliquen que «hi ha menys gent al carrer i més vigilància. Tot és més fàcil de controlar» i que «els carteristes, que ja no estan actuant i els delictes contra la salut pública, com el tràfic menor de drogues: si no hi ha demanda, no hi ha oferta. També s'ha notat una davallada important en els delictes de circulació».

ACTUALITZACIÓ 10.45 hores

Practicar esport dies alterns i mai consecutius, dedicar les primeres i darreres hores del dia a aquells/elles que surten habitualment a córrer o una sèrie de mesures conjuntes per als centres esportius. Aquestes són algunes de les idees que han vessat els diferents elements del teixit esportiu català de cara al desconfinament de l'esport, que en les darreres hores han compartit opinions amb la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

ACTUALITZACIÓ 10.30 hores

El confinament pot provocar un augment de l'estrès en els gats per falta de moments per a ells mateixos en solitud, mentre que els gossos poden necessitar més atenció per avorriment. Així ho afirma l’etòloga i veterinària Esther Alonso en declaracions a l’agència EFE, que afirma que s’han vist signes de problemes de comportament en els animals domèstics que podrien augmentar un cop acabi l'aïllament.

ACTUALITZACIÓ 10.15 hores

Més de 20.000 mascaretes i més de 800 bates són només dues de les xifres que ha assolit la Xarxa de Suport Mutu de Reus. Es tracta d'un teixit d'unes 200 persones que, des que va començar el confinament per frenar la Covid-19, s'ha coordinat per proveir de material aquelles persones, centres i espais que en necessitessin.

Max, icone de la protectora d'animals de Barcelona el desembre de 2019

ACTUALITZACIÓ 10.00 hores

Bon dia! Arranquem el dissabte, seguint de nou tota l'actualitat del coronavirus a les comarques de Tarragona.